Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Πέμπτη 22/02/2024 το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για τους εξυπηρετούμενους της δομής της ΑΜΚΕ ΔΙΟΔΟΣ «Κ.Η.Π.Ο.Σ.» με θέμα: «Οργανωτικές Δεξιότητες – Διαχείριση Χρόνου στο Χώρο Εργασίας».

 Οι συμμετέχοντες ήταν ένα μικρό group από ωφελούμενους της δομής του «ΚΗΠΟΥ», ενώ οι εισηγητές ήταν ο ψυχολόγος του Job Center, κος Χριστοδούλου Γεώργιος – Σταύρος και ο σύμβουλος απασχόλησης-ψυχολόγος του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας κος Βαϊόπουλος Αχιλλέας.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η συνέχιση της βιωματικής δράσης και της εκπαίδευσης των ωφελουμένων πάνω στις «ήπιες» δεξιότητες-κλειδιά και πιο συγκεκριμένα στις οργανωτικές. Παρουσιάστηκαν στρατηγικές ενδυνάμωσης αλλά και τα εμπόδια που βάζει πολλές φορές η ψυχική υγεία στην ανάπτυξη και διατήρησή τους. Αναλυτικότερα, οι ωφελούμενοι εκπαιδεύτηκαν στην ικανότητα ιεράρχησης εργασιών, στη στοχοθεσία, ενώ παρουσιάστηκαν και τα οφέλη της οργάνωσης του χώρου μας. Ειδική μνεία έγινε στη διαχείριση του χρόνου, αφού προσφέρθηκαν προτάσεις αλλά και τεχνικές για τη βελτίωση αυτής της δεξιότητας. 

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, οι εξυπηρετούμενοι είχαν την ευκαιρία, να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους, να προσπαθήσουν να κατανοήσουν και να εξασκηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο πάνω στις προαναφερόμενες οργανωτικές δεξιότητες. Τέλος, το εργαστήριο έκλεισε με ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για να συνειδητοποιήσουν οι εξυπηρετούμενοι τις ατομικές τους διαφορές και να εντοπίσουν τους τομείς των δεξιοτήτων που χρειάζονται περισσότερη εξάσκηση.

Συμπερασματικά, υπήρξε πολύ θετική ανατροφοδότηση από όλους τους συμμετέχοντες και εκφράστηκε η επιθυμία για συμμετοχή τους στο τρίτο και τελευταίο εργαστήριο των δεξιοτήτων-κλειδιών που θα αφορά τον τρόπο συνεργασίας στο χώρο εργασίας.


Για περισσότερες πληροφορίες για το JobCenter, ανατρέξτε:

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)


Για περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Ημέρας  Κ.Η.Π.Ο.Σ., ανατρέξτε:

Diodos > Υπηρεσίες > Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ»


 Για περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, ανατρέξτε:

Ινστιτούτο Εργασίας - Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Γ.Σ.Ε.Ε. (inegsee.gr

Ημερομηνία:

         22/02/2024

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
  • Κέντρο Ημέρας "ΚΗΠΟΣ", Μεταμορφώσεως 23Α, Βόλος

Job Center

  • Χριστοδούλου Γεώργιος-Σταύρος (Ψυχολόγος)

ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας

  •  Βαϊόπουλος, Αχιλλέας (Σύμβουλος Απασχόλησης - Ψυχολόγος)
ΑΜΚΕ ΔΙΟΔΟΔΣ, "ΚΗΠΟΣ"
  •  Κεχαγιά Άρτεμις (Ψυχολόγος)
  • Μερόπη Κιουτσοκιόζογλου (Κοινωνική Λειτουργός)

 

  

2024 02 22 JoBC Viomat KHPOS 3

2024 02 22 JoBC Viomat KHPOS 3

2024 02 22 JoBC Viomat KHPOS 3 

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias SVAA 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27".