Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

⬅︎ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ TΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

CommunityCentresLogo CMYK          TABELA KENTRO ROMA  Αλιβέρι      TABELA KENTRO ROMA Αγία Παρασκευή

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου (Συνεχιζόμενη Δράση )

Βασικα

Banner Aliveri Website copy

 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ 
Logo ESPA 2014 20 PEP Thessalias  LOGO Volos City NEW

 

 

 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ 6003249:  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου (συνεχιζόμενες δομές)
 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ:   

255.717,08€

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ:  Απόφαση εκτέλεσης με ίδια μέσα
ΧΡΟΝΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΕΣΠΑ 2021-2025: Έναρξη υποέργου: 31/10/2023   Λήξη υποέργου: 31/12/2025
   ΕΣΠΑ 2014-2020: Έναρξη υποέργου: 31/3/2017   Λήξη υποέργου: 30/10/2023
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΑΞΗΣ: Νίκος Αντωνάκης, Κοινωνιολόγος/Κοινων. Λειτουργός, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
ΥΠΕΥΘ. ΟΙΚΟΝ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ. Ιωάννα Παπαστάμου, Διοικητικός, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου, υποδέχεται καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο. 

stardivider

 

 

Τη Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου συνόδευσαν γυναίκες του οικισμού στην έκθεση κούκλας στην Αίθουσα Τέχνης Giorgio De Chirico. Η έκθεση οργανώθηκε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φιλοδοξούν να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα προβάλλοντας μαγνητοσκοπημένη τη θεατρική παράσταση  «Romáland – Mια φορά κι έναν καιρό ήταν και δεν ήταν» των Ανέστη Αζά και Πρόδρομου Τσινικόρη.

Μια ...διαφορετική βόλτα στο Αλιβέρι κάναμε χτες Τρίτη 30 Απριλίου 2024 μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του 10ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας.

Μιας και το σχολείο δεν λειτουργεί λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας, σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό επισκέφτηκε τη δομή μας και αμέσως μετά κάναμε βόλτα σχεδόν σε όλες τις γειτονιές.

Μια πολύ σημαντική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 στον οικισμό Ρομά στο Αλιβέρι από τη Unicef, την Aid και την AMKE REVMA αναφορικά με θέματα προαγωγής υγείας στους οικισμούς.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την γυμνάστρια-εμψυχώτρια και τη νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου  στο 8ο νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Βόλου είχε ως θέμα την φιλία που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την διαφορετικότητα.

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τη Πνευμονολογική κλινική του Π.Ν. Λάρισας πραγματοποίησε τη Πέμπτη 28/3/2024 ανοιχτό ομαδικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά του σχολείου στο προαύλιο χώρο του.

Η δράση ήταν αφιερωμένη στο κάπνισμα και στις συνέπειές του και στόχος ήταν οι μαθητές να ενημερωθούν για τη συνήθεια αυτή αλλά και μέσα από το παιχνίδι να βιώσουν τις συνέπειες της.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου συναντήθηκαν με στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης  «Job Center» του Δ. Βόλου με στόχο το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό των μαθητών/μαθητριών της Γ’  γυμνασίου.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας συνεργάζεται αρκετά χρόνια με το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου στο πλαίσιο υποστήριξης της φοίτησης των μαθητών Ρομά του οικισμού που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τη Τρίτη 5 Μαρτίου και τη Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 το Ινστιτούτο Prolepsis στο πλαίσιο του έργου "Υγιείς και ισχυρές γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα" σε συνεργασία με τη δομή μας πραγματοποίησε Τεστ Παπανικολάου σε 57 γυναίκες του οικισμού.

Οι γυναίκες από 18 έως 67 ετών ενημερώθηκαν από το κέντρο μας πόρτα πόρτα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ    Με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα της μητρικής γλώσσας στις 21/2/2024 το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου συνεργάστηκε με το 10ο δημοτικό Νέας Ιωνίας και δούλεψαν με τα παιδιά της Α δημοτικού την αναγνώριση της αξίας και την ανάγκη διατήρησης της μητρικής γλώσσας.

Περισσότερα Άρθρα …