Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Job Centre LOGO

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης

Συνέχιση λειτουργίας Γραφείου Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου

Αρ. ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 6005092

ESPA orange Line copy 

visual id ESPA 1024x237

Η πράξη εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου με τίτλο

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΒΑΑ)».
 Το Job Center στο Δήμο Βόλου Βόλου αποτελεί συνεχιζόμενη δομή από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 της ΣΒΑΑ Βόλου, στοχεύοντας στην προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων σε συνέργεια και διαλειτουργικότητα με τις λοιπές κοινωνικές δομές της ΣΒΑΑ Βόλου 2021-2027 και σε άμεση συνέργεια με τις προνοιακές δομές του ΟΤΑ και της Πολιτείας. Η δομή αποτελεί εξειδικευμένη δομή για την απασχόληση παρέχοντας υπηρεσίες πληροφόρησης για την εύρεση εργασίας, συμβουλευτικής, ενδυνάμωσης (coaching), προσβασιμότητα σε ηλεκτρονικά μέσα στήριξης των ανέργων και των αναζητούντων εργασία, τεστ επαγγελματικών κλίσεων με έμφαση στους εφήβους και τους νέους, παραπομπή σε άλλες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες του αναζητούντα εργασία καθώς και διασύνδεση με θέσεις εργασίας ή/και εργοδότες. Η δομή απασχολεί συνολικά 6 άτομα (5 άτομα κοινωνικών ειδικοτήτων και 1 διοικητικό υπάλληλο υποδοχής) και στοχεύει να εξυπηρετήσει την πρώτη διετία της συνεχιζόμενης λειτουργίας του 250 αναζητούντες εργασία στην ευρύτερη περιοχή παρέμβασης.

 

ΓΕΝΙΚΑ

 Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Centre) είναι μια κοινωνική δομή που εφαρμόζει πρακτικές προώθησης της απασχόλησης των ανέργων και των ατόμων που πλήττονται από φτώχεια ή/και κοινωνικό αποκλεισμό και διασυνδέει τις υπηρεσίες απασχόλησης με τις αυτοδιοικητικές προνοιακές υπηρεσίες.

      Προετοιμασε Σχεδιο Καριερας Card

Στις υπηρεσίες του περιλαμβάνονται και ατομικές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογίας, ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης, βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης και συνεργασία με πιθανούς εργοδότες, φορείς για απασχόληση καθώς και κοινωνικούς φορείς για τη δυνατότητα απασχόλησης σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται.

Η δομή απευθύνεται σε ωφελούμενους ανέργους / μειονεκτούντα άτομα, κατά προτεραιότητα της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής ΒΑΑ Βόλου, οι οποίοι εντάσσονται μέσω πρόσκλησης / συνέντευξης ή παραπομπής ως Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρ. ΚΕΑ) ή/και ως ωφελούμενοι των δομών υποστήριξης της φτώχειας και του ξενώνα φιλοξενίας αστέγων.

Η δομή στελεχώνεται από : 3 (τρείς) κοινωνικούς λειτουργούς, 1 (έναν) ψυχολόγο, 1 (έναν) διοικητικό υπάλληλο και 1 (έναν) οικονομολόγο μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης.

 

Το Skywalker Plus Festival έρχεται στο Βόλο την Παρασκευή 14/6 και ώρες 18:00-24:00. Ειδικότερα, το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στη νότια πλευρά της παραλίας Βόλου και το κτίριο Παπαστράτου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου θα διαμορφωθούν κατάλληλα για να σε υποδεχτούν. Το Job Center Δήμου Βόλου συμμετάσχει ενεργά στη δράση με πληροφοριακό και διασυνδετικό υλικό, αλλά και με τεστ κλίσεων και δεξιοτήτων για εφήβους και νέους.

 Την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 η ομάδα του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” του Δήμου Βόλου υλοποίησε για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της "DEL MONTE GREECE" ενημερωτική δράση διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και γνωστοποίησης ενεργών θέσεων εργασίας.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center) του Δήμου Βόλου ενημερωτική συνάντηση με την αναπληρώτρια Κοινωνική Λειτουργό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Τενεκετζή Φρειδερίκη (Ειδικό Νηπιαγωγείο Βόλου – Οι Κένταυροι, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΔΑΔ Βόλου). 

Το πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-27", ύψους 554 εκ. €, αποτελεί σημαντικό επενδυτικό πυλώνα της περιφέρειας στοχεύοντας στην στήριξη της επιχειρηματικότητας, της ανθεκτικότητας και της κοινωνικής πολιτικής σε όλη τη Θεσσαλία.

Την Πέμπτη 30η του Μάη πραγματοποιήθηκε απογευματινή παρουσίαση για τους σύγχρονους τρόπους αναζήτησης εργασίας στους μαθητές και στις μαθήτριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου (ΣΔΕ).

Η εν λόγω παρουσίαση ήταν δίωρης διάρκειας και έγινε στο πλαίσιο της προϋπάρχουσας συνεργασίας ανάμεσα στο Job Center Δήμου Βόλου και στο ΣΔΕ από τον Μάρτιο του 2024.

Στις 28 και 29 Μαΐου ολοκληρώθηκε και η β’ φάση της ενημερωτικής θεματικής δράση (outreach) σχετικά με τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την DEL MONTE Ελλάς στις 4 και 5 Ιουνίου στο χώρο του Job Center (Λαχανά 5, Παλαιά Βόλου).

Η ομάδα του Job Center Δήμου Βόλου με γνώμονα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών μέσω κοινωνικών δράσεων διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, πραγματοποίησαν ενημερωτικά outreach στο πλαίσιο προσέγγισης. Το Outreach αποτελεί μία μέθοδο παρέμβασης που βασίζεται στην ενημέρωση αλλά και παροχή υπηρεσιών σε πληθυσμούς που ίσως διαφορετικά να μην είχανε την απαιτούμενη πρόσβαση στην πληροφορία.

Αγαπητοί και αγαπητές, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 4η και την Τετάρτη 5η Ιουνίου 2024, ο Δήμος Βόλου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, η ομάδα του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" Δήμου Βόλου συνδιοργανώνουν με  την "Del Monte Ελλάς", διήμερη δράση ενημέρωσης στο πλαίσιο γνωστοποίησης ενεργών θέσεων εργασίας προς άμεση πρόσληψη.

Την Πέμπτη 23η του Μάη πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ στελεχών του Job Center Δήμου Βόλου και του εκπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Θεσσαλία.  Η συνάντηση διεξήχθη στο χώρο του Job Center (Λαχανά 5 και Λήμνου, Παλαιά Βόλου) και προέκυψε έπειτα από αίτημα της Ύπατης Αρμοστείας

Περισσότερα Άρθρα …

 JobC Banner Website  ezgif.com optimize