Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αλιβερίου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την γυμνάστρια-εμψυχώτρια και τη νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου  στο 8ο νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Βόλου είχε ως θέμα την φιλία που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την διαφορετικότητα.

Συμμετείχαν οι 21 μαθητές του σχολείου και αρχικά έγινε ανάγνωση του  παραμυθιού “ Λίλο και Στίτς”. Oι μαθητές συμμετείχαν σε συζήτηση, προβληματίστηκαν σε θέματα ετερότητας -κατά πόσο δηλαδή οι διαφορές ανάμεσα σε δύο πλάσματα, στην προκειμένη περίπτωση ανάμεσα σε έναν εξωγήινο και ένα κορίτσι που μιλούν διαφορετική γλώσσα, έχουν διαφορετική καταγωγή και διαφορετικό χρώμα- αποτελούν εμπόδιο στην επικοινωνία και στην φιλία.

Έμφαση δόθηκε στην Λίλο και στην διαθεσιμότητά της να γνωρίσει το διαφορετικό πλάσμα και να το εντάξει στην οικογένειά της. Στην συνέχεια , τα παιδιά με έναν αυθόρμητο και παιγνιώδη τρόπο  δημιούργησαν ζευγάρια, κατασκεύασαν το βραχιόλι της φιλίας το οποίο και χαρίσανε στο ζευγάρι τους.

Στο τέλος, το κάθε παιδί ζωγράφισε τον εαυτό του και μαζί με το ζευγάρι του τοποθέτησαν τις ζωγραφιές τους σε κούνιες συνθέτοντας το “ Το Δέντρο της Φιλίας”

Η παρουσίαση για την φιλία που αναπτύσσεται μέσα από την διαφορετικότητα έχει ιδιαίτερη αξία όταν απευθύνεται σε τάξη με μεικτό μαθητικό πληθυσμό ,στην προκειμένη περίπτωση σε ρομά και μη ρομά μαθητές. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι η αποδοχή του διαφορετικού προκύπτει μέσα από την διάθεση για γνωριμία και επαφή.

Φωτογραφίες από την δράση

2024 04 12 PARART ROMA ALIV Lilo Stitch 1 

 

2024 04 12 PARART ROMA ALIV Lilo Stitch 2

Το παράρτημα Ρομά Αλιβερίου αποτελεί το 2ο υποέργο της Πράξης με αρ. ΟΠΣ 6003249 Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου και χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας  στην προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027-2020. Η Πράξη εντάσσεται στο πρόγραμμα "Θεσσαλία 2021-'27"