Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Τρίτη 09/04/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των Δομών του Δήμου Βόλου: Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” και το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Βόλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Φορέων, οι παρεχόμενες υπηρεσίες με έμφαση στον επαγγελματικό προσανατολισμό

αλλά και η διερεύνηση του τρόπου μελλοντικής συνεργασίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του  Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” Δήμου Βόλου ( Λαχανά & Λήμνου 5, Παλαιά Βόλου). Το Job Center εκπροσώπησαν τα στελέχη: Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός), Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια), Γεώργιος-Σταύρος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος), ενώ το Κοινωνικό Φροντιστήριο εκπροσώπησε ο υφιστάμενος Πρόεδρος αυτού και Φιλόλογος κος Θάνος Γεωργαντζής.

Αρχικά, ο Κος Γεωργαντζής μας ενημέρωσε τα κάτωθι όσον αφορά τη δομή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου:

  • Το Φροντιστήριο λειτουργεί από το 2014 και απαρτίζεται από καθηγητές/καθηγήτριες εθελοντές/εθελόντριες (οι οποίοι καλούνται κάθε χρόνο εκ νέου)
  • Τη δεδομένη στιγμή καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες συνολικά 17 μαθητών/μαθητριών από τις 3 τάξεις του Λυκείου (τόσο του Γενικού όσο και του Επαγγελματικού ΕΠΑΛ), με δυναμικό 11 εθελοντών καθηγητών.
  • Η επιλογή των μαθητών πραγματοποιείται έπειτα από διερεύνηση των εισοδηματικών κριτηρίων της οικογένειας.
  • Η διεξαγωγή των μαθημάτων πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, με απογευματινό ωράριο (16:00-21:00) με τον/την κάθε καθηγητή/καθηγήτρια να καλύπτει τουλάχιστον 1 διδακτική ώρα.

Από την άλλη μεριά ,τα στελέχη του Job Center παρουσίασαν τη βασική φιλοσοφία της Δομής, τη μέχρι τώρα διαδρομή της, τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους εξυπηρετούμενους και το προφίλ των ωφελούμενων. Συγχρόνως, συμφωνήθηκε η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τη δυνατότητα του τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού/κλίσεων και δεξιοτήτων από το Job Center. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες και των δύο φορέων ειναι δωρέαν προς τα πιο κοινωνικοοικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά της πόλης.

Τέλος, δόθηκε επικαιροποιημένο πληροφοριακό υλικό για τις υπηρεσίες του Job Center Βόλου.


Για περισσότερες λεπτομέρειες για το Job Center, ανατρέξτε: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (volos-pronoia.gr)


Για περισσότερες λεπτομέρειες για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου, ανατρέξτε:

https://www.facebook.com/KoinonikoFrontistirio/?locale=el_GR

  

Ημερομηνία:

        09/04/2024

Διάρκεια 

·          14:30-15:15

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  • Job Center Δήμου Βόλου Λήμνου & Λαχάνα 5, Παλαιά Βόλου

Job Center

  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια)
  • Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός)
  • Γεώργιος Σταύρος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος)

Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

  • Θάνος Γεωργαντζής (Φιλόλογος)

 

2024 04 09 JoBC Koinon Frontistirio 1 

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27".