Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στο πλαίσιο διεύρυνσης του δικτύου συνεργασιών του Hotspot Νεάπολης με εκπαιδευτικούς φορείς του Δήμου Βόλου, την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024, η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής, κα Παπαπαρίση Σόνια και οι κοινωνικοί λειτουργοί, κα Ρεφενέ Έλενα και κα Μαυρομύτη Βασιλική επισκέφθηκαν το ΙΕΚ της ΔΥΠΑ Βόλου και συνάντησαν τον διευθυντή, κο Τσατσαρώνη Απόστολο.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των δύο φορέων και η διερεύνηση του του πλαισίου συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες που απευθύνονται στη δομή μας και ιδιαίτερα οι νέοι που βιώνουν ανεργία και κοινωνικό αποκλεισμό μπορούν μέσω των προγραμμάτων εκπαίδευσης του ΙΕΚ να αποκτήσουν τα απαραίτητα προσόντα και δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και θα ανακτήσουν την κοινωνική τους ένταξη.

Ειδικότερα, ο κος Τσατσαρώνης μίλησε για τις προϋποθέσεις εγγραφής, σύμφωνα με τις οποίες ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι απόφοιτος Λυκείου, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε εξάμηνα, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης, η οποία είναι αμειβόμενη. Οι απόφοιτοι αποκτούν δίπλωμα επαγγελματικής ειδικότητας επιπέδου 5, έπειτα από εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ. Ακόμη, ο κος Τσατσαρώνης αναφέρθηκε στις ειδικότητες που λειτουργούν το έτος 2023-2024, οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

Από την άλλη πλευρά, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το πλαίσιο λειτουργίας του Hotspot Νεάπολης ως σημείο πρώτης υποδοχής πολιτών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, κατά προτεραιότητα από την περιοχή παρέμβασης ΣΒΑΑ Βόλου (Άγιοι Ανάργυροι-Νεάπολη), έχοντας ως απώτερο σκοπό την ένταξη και επανένταξη τους στην κοινωνική και εργασιακή ζωή.

Έγινε λόγος για την υποστήριξη στα επιδόματα του Ε.Ε.Ε. και του Επιδόματος Στέγασης, τη δυνατότητα διασύνδεσης και παραπομπής σε εξειδικευμένες κοινωνικοπρονοιακές δομές καθώς και υπηρεσίες απασχόλησης και στην πραγματοποίηση δωρεάν συνεδριών συμβουλευτικής-coaching, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους που χρειάζονται να βρουν μια θέση στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Στο τέλος της συνάντησης, έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού στο οποίο υπάρχει συνοπτική περιγραφή των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και πληροφορίες επικοινωνίας.


Στοιχεία επικοινωνίας με το ΙΕΚ ΔΥΠΑ Βόλου:

Διεύθυνση: Αθηνών 64

Τηλ: 24210 60744, 24210 63793

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Διεύθυνση: Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι

Τηλ. Επικοινωνίας: 24210 62194

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες λειτουργίας: 7:30πμ -15:30μμ


2024 04 11 HOTSPOT EPAS DYPA 2

Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias SVAA

 

Το HOTSPOT Νεάπολης στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005087, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27"

  

Δημοσιευσεις του HOTSPOT Νεαπολης

Epidomata OPEKA icon

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορείτε να έχετε δωρεάν εξυπηρέτηση για την υποβολή του αιτήματός σας για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν

DIEK 2020 pro

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου είναι μία ομάδα ατόμων η οποία ξεκίνησε την δράση της το 2010, με στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη, έχοντας θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών....