Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΚΗΦΗ Νεας Αγχιαλου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Τρίτη 02/04/2024, σε συνέχεια της συνάντησης που προηγήθηκε τον Φεβρουάριο  μεταξύ της Υπεύθυνης του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Νέας Αγχιάλου κ. Μαρίας Ζαβού με τους εκπαιδευτικούς του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αλμυρού, η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού Μαρία Τσούγκρα, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος «Παππού- Γιαγιά, θέλουμε μια αγκαλιά» Καλλιόπη Καραλή, Βησσαρίων Μπακάλης, Φίλιππος Στεργιανός κι η ομάδα μαθητών/τριων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο  πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου με σκοπό να δημιουργηθεί μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους κι ένα πλαίσιο διαγενεακής συνεργασίας. 

Κατά την άφιξη των μαθητών/τριων  στο Κ.Η.Φ.Η.  Νέας Αγχιάλου οι εργαζόμενες της δομής, οι ηλικιωμένοι ωφελούμενοι, η Υπεύθυνη κ. Μαρία Ζαβού, όπως κι η Αντιδήμαρχος  Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου κ. Γεωργία Μποντού Τοκαλή, υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τους μαθητές /τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού και τους /τις συνοδούς εκπαιδευτικούς. Ακολούθησε η γνωριμία των ηλικιωμένων με τα παιδιά, έπειτα οι μαθητές/τριες απηύθυναν ερωτήσεις στους/στις  ηλικιωμένους / νες σχετικά με την παιδική τους  ηλικία,  τις εμπειρίες τους  και τους/τις ζήτησαν  να τους αφηγηθούν τις  αναμνήσεις τους από  τη σχολική  τους ζωή. Οι ηλικιωμένοι/νες  με χαρά και νοσταλγία μίλησαν στα παιδιά  για τα παιχνίδια της νιότης τους κι όλοι μαζί έπαιξαν με ένα από τα αρχαιότερα παζλ, ένα αντίγραφο του παιχνιδιού «Οστομάχιον» του Αρχιμήδη, το οποίο κατασκεύασαν οι μαθητές /τριες  του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού με τη βοήθεια του μαθηματικού του σχολείου κ. Φίλιππου Στεργιανού.

Στη συνέχεια, παιδιά και ηλικιωμένοι/νες τραγούδησαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με τη ψυχή τους με τη μουσική συνοδεία του καθηγητή μουσικής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού κ. Δημήτρη Τσακιρίδη. Η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων των μαθητών στους/στις ηλικιωμένους /νες από τα εργαστήρια Γεωπονίας και Κεραμικής του σχολείου και με πλούσιο κέρασμα από τις εργαζόμενες του Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου προς εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού.

Ήταν μια συνάντηση που πρόσφερε τη δυνατότητα συνεργασίας, αλληλεπίδρασης κι ανταλλαγής εμπειριών από γενιά σε γενιά και συγκεκριμένα μεταξύ των μαθητών/τριων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού και των ηλικιωμένων – ωφελούμενων του Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου. Πάνω από όλα όμως μέσα από τη διαδικασία ώσμωσης, τη μεταξύ τους επικοινωνίας, την ανταλλαγή συναισθημάτων κι εμπειριών αμφότερα τα μέρη της δράσης ένιωσαν μεγάλη χαρά κι έδωσαν το μήνυμα ότι η συνεισφορά των ατόμων  της  Τρίτης Ηλικίας στο κοινωνικό σύνολο είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αλμυρού επιθυμούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στο τουριστικό ταξιδιωτικό γραφείο «OPERA TRAVEL»  της οικογένειας Ράππου για τη δωρεάν παραχώρηση του λεωφορείου με σκοπό την μετακίνηση των μαθητών/τριων  και συνοδών εκπαιδευτικών του σχολείου για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην πόλη της Νέας Αγχιάλου. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου: 24280 78182  
  • Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αλμυρού, Τηλέφωνο: 2422022412, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Φιλελλήνων, 37100, Αλμυρός Μαγνησίας

 


Το ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027.


 


Για περισσότερες πληροφορίες

σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και τα κριτήρια ένταξης νέων ωφελουμένων στο ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται

καθημερινά 07:00-15:00,

Ελληνικης Αεροποριας 25-τηλ.επικοινωνίας 24280 78182