Εργαλεια

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η αποκριάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2017-2020. Η εκδήλωση συνέδεσε την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, που παραδοσιακά θέλει να καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος πριν την μεγάλη νηστεία της σαρακοστής, με το αποκριάτικο έθιμο του γλεντιού και του μασκαρέματος.


Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό, τα παιδιά και οι γονείς του ΚΔΑΠ γιόρτασαν το απόγευμα της Πέμπτης στη μεγάλη βεράντα του Κέντρου, με άφθονο ψητό κρέας και αναψυκτικά που προσέφερε το ΚΔΑΠ, αλλά και έναν μεγάλο μπουφέ με λιχουδιές που έφεραν οι γονείς. Οι παραβρισκόμενοι, που ήταν πάνω από 300 άτομα, μετά το φαγητό, μετείχαν σε ένα αποκριάτικο γλέντι με παραδοσιακά παιχνίδια όπως η καμήλα και το γαϊτανάκι, χόρεψαν παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια, αλλά και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς που το σύγχρονο καρναβάλι έχει εντάξει στο πρόγραμμα.
Τα παιδιά, αλλά και αρκετοί γονείς ήρθαν μασκαρεμένοι με ευφάνταστες στολές, γεμίζοντας τη βεράντα μας με ήρωες παραμυθιών, κάθε λογής ζώα, ήρωες παρμένους από την παγκόσμια ιστορία, άλλα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο μωσαϊκό. Η γιορτή τελείωσε αργά το απόγευμα, με ανταλλαγές ευχών για καλή σαρακοστή, αφήνοντας σε όλους μια χαρούμενη και κεφάτη διάθεση. Το προσωπικό του ΚΔΑΠ, που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για να κρατήσει το κέφι ζωντανό σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, εύχεται σε όλους καλές απόκριες και υπόσχεται για του χρόνου μια ακόμα πιο μεγάλη εκδήλωση.

Logotypo PEP

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης