Εργαλεια

Παράταση της έκθεσης «Κυκλαδικός πολιτισμός. Ένα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες» ως την Παρασκευή 16.02.2018

Η έκθεση «Κυκλαδικός πολιτισμός. Ένα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες» θα παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή 16 φεβρουαρίου 2018.

 


Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο
Μεταμορφώσεως 3, Βόλος, τηλ.: 24210 31701
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 15:00-21:00
Σάββατο: κλειστά


Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και το Κ.Δ.Α.Π. Κάτω Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της Κ.Ε.Κ.Π.Α - Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων διοργάνωσαν και παρουσίασαν το πρόγραμμα «Κυκλαδικός πολιτισμός. Ένα ταξίδι στις προϊστορικές Κυκλάδες». 

 Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 400 παιδιά.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αποφάσισε να παραχωρήσει τη Μουσειοσκευή "Κυκλαδικός Πολιτισμός" στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης με σκοπό να αξιοποιηθεί από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, της Δευτεροβάθμιας αλλά και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας.
Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα ζωγραφικής και κεραμικής των παιδιών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο στις 7μ.μ. όπου και θα ανακοινωθεί επίσημα η παραχώρηση της μουσειοσκευής στο Δήμο Βόλου.

 • Ομάδα εργασίας εκπαιδευτικού προγράμματος:
  Νατάσα Κοντογιάννη, κεραμίστρια
  Ειρήνη Κουγκούνη, Μουσικολόγος
  Αναστάσιος Κουκούλης, Πληροφορικός
  Θεοδώρα Μαγαλιού, Μουσικός
  Χαράλαμπος Μπάρδας, Βιβλιοθηκονόμος
  Απόστολος Ντελάκος, Εικαστικός
  Νίκος Ποδιάς, εικαστικός
  Πηνελόπη Πολυχρόνη, Βιβλιοθηκονόμος
  Κατερίνα Τσιώνα, Θεατρολόγος
 • Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος και επιμέλεια έκθεσης:
  Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικός – Αρχαιολόγος, Υπεύθυνη στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και Επιστημονική Υπεύθυνη των «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και Κάτων Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της Κ.Ε.Κ.Π.Α - Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου.

Exhib Poster

 DS0066c Fotor


Τα Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης και Κάτω Λεχωνίων είναι συγχρηματοδοτούμενες δομές από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης