Το ΔΙΕΚ είναι το Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

diek basic
diek-5   diek-6 diek-2 web-diek
diek-1   diek-3 diek-4

Το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ είναι η συνέχεια της « ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», που ιδρύθηκε το 1986 από τον «Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου», με την οικονομική ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου της τότε Ε.Ο.Κ. και του Δήμου Βόλου. Η Σχολή με τις δράσεις των 7 ειδικοτήτων τότε και των «ελεύθερων εργαστηρίων», συνέβαλε στην καλλιτεχνική εικόνα της πόλης. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της (1986-1994), είχε αναπτύξει συνεργασίες με ξένα ιδρύματα, μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

Σημαντική στήριξη για τη Σχολή ήταν η αναγνώριση από τον ΕΟΜΜΕΧ, με την παροχή 5 υποτροφιών (1989 &1992), σε αποφοίτους της, κατ’ εξαίρεση, για μετεκπαίδευση σε ιδρύματα της Αγγλίας και Ιταλίας.

Δείτε την αναφορά του ΔΙΕΚ στον "χάρτη" των δράσεων της "European Vocational Skills Week 2018https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/your-country_en 
για να δείτε τη δράση, Discover your Talent, πάτε στο παρακάτω link ( κεντρική σελίδα) -- επιλέγετε `country` Greece -- στον χάρτη επιλέγετε έναν αριθμό που βρίσκετε πάνω στην Ελλάδα και κλικάρετε πάνω στο σημαδάκι του Βόλου

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ

Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της δράσης KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις: ‘’Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση’’ στο πλαίσιο του Erasmus+ 2014-20 με τίτλο: «The future is our jewel» / «Το μέλλον είναι το κόσμημά μας» , της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ , πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική επίσκεψη του Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου στο Πόρτο της Πορτογαλίας  από  1 έως 7  Νοεμβρίου του 2021.

Περισσότερα: Συμμετοχή του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου σε πρόγραμμα κινητικότητας στο Πόρτο της Πορτογαλίας

"Μεταρρυθμίσεις και εξελίξεις στην παιδεία, η επόμενη μέρα στην εκπαίδευση και η ψηφιακή διάσταση της"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας το τμήμα HJ-13 ARGONAUTS -VOLOS διοργάνωσε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο της Νέας Ιωνίας εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ζέττα Μακρή με θέμα "Μεταρρυθμίσεις και εξελίξεις στην παιδεία, η επόμενη μέρα στην εκπαίδευση και η ψηφιακή διάσταση της".

Περισσότερα: Μεταρρυθμίσεις και εξελίξεις στην παιδεία, η επόμενη μέρα στην εκπαίδευση και η ψηφιακή διάσταση...

Ενώ συνεχίζονται οι εγγραφές σε όλες τις επαγγελματικές ειδικότητες έως τις 18/10/21, το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου θα υλοποιήσει  επιμορφωτικά  σεμινάρια, σχετικά με τις ειδικότητές του. 

Περισσότερα: Σεμινάρια 2021-2022 από το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

ΈΚΘΕΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ''THE FUTURE IS OUR JEWEL'' ΤΟΥ Ι.Ι.Ε.Κ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, ΑΠΟ 27/9  ΕΩΣ ΤΙΣ 7/10 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΖΙΟΡΤΖΙΟ ΝΤΕ ΚΙΡΙΚΟ.

Περισσότερα: Πανευρωπαϊκή Έκθεση Κοσμήματος από το ΙΙΕΚ στο Ντε Κίρικο

Τη Δευτέρα 18/10 τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, Χείρωνος – Ρήγα Φεραίου, (σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του covid-19),  ενώ συνεχίζονται οι εγγραφές στις 13 ειδικότητες, μέχρι την Τρίτη 26/10, μετά από ενημέρωση της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.

Περισσότερα: Έναρξη  νέας  εκπαιδευτικής  χρονιάς και συνέχιση εγγραφών στο Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της  ΚΕΚΠΑ –...

Την Τρίτη 28/9 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πανευρωπαϊκής περιοδεύουσας έκθεσης Κοσμήματος του προγράμματος Εrasmus+ "The Future is our Jewel" με θέμα τη " Φωτιά", η οποία θα διαρκέσει μέχρι 7/10/21.

Η έκθεση, που αποτελείται αποκλειστικά από σπουδαστικές εργασίες με θέμα "Τη φωτιά σε σχέση με το μέλλον" ξεκίνησε στο Πόρτο, παρουσιάστηκε στο Λονδίνο,  ήρθε στο Ι.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ , θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη, τη Βαλέντσα της Ιταλίας και θα κλείσει το ταξίδι της στην Μαδρίτη της Ισπανίας.

Περισσότερα: Εγκαίνια έκθεσης Κοσμήματος στο πλαίσιο του Erasmus+ project ‘The Future is our Jewel’ στο Κέντρο...

Από την 1η Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την πρόληψη της διασποράς του Covid – 19, ξεκινούν οι εγγραφές για την εκπαιδευτική  χρονιά 2021 – 2022, σε όλες τις ειδικότητες του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, του μοναδικού ΙΙΕΚ που ανήκει σε Δήμο, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να εργάζεται με μια ασπίδα προστασίας αφού ο χαρακτήρας του δεν είναι κερδοσκοπικός.

Περισσότερα: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου για το εκπαιδευτικό έτος 2021– '22

Περισσότερα Άρθρα...

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ