Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Centre)


Αρ. ΟΠΣ ΠΡΑΞΗΣ: 5091685

Η πράξη εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου με τίτλο

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΒΑΑ)».

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) αποτελεί πιλοτική νέα δομή προώθησης της απασχόλησης των ωφελουμένων προνοιακών επιδομάτων με στόχο την ενίσχυση της Απασχολησιμότητας τους. Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης λειτουργώντας διασυνδετικά μεταξύ προνοιακών δομών του Δήμου Βόλου, των δημόσιων δομών απασχόλησης καθώς και των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών αναφορικά με την προσφορά εργασίας και εντάσσεται λειτουργικά και χρηματοδοτικά στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου. Η μεθοδολογία της εστιάζεται στο Coaching και στη Συμβουλευτική βάσει του μοντέλου επικέντρωσης σε λύσεις (Solution Focused).

Την Τρίτη 28/06/2022 στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου με δική τους πρωτοβουλία επισκέφθηκαν την ΚΟΙΝΣΕΠ-Πορεία Υγείας. Ο στόχος ήταν η πληροφόρηση για τις υφιστάμενες δράσεις του τρίτου τομέα σε τοπικό επίπεδο και η διερεύνηση συνεργασίας.

Περισσότερα: Δικτύωση του JOB CENTER Βόλου με την ΚΟΙΝΣΕΠ "Πορεία-Υγείας"

Στις 9/06/2022 η διεπιστημονική ομάδα της νεοσύστατης υπηρεσίας του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” της  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, υποδέχθηκαν στο χώρο τους την κα Μαγδαληνή Ζαφειρίου- Συντονίστρια Προγραμμάτων Ενημέρωσης της ΜΚΟ Α21

Περισσότερα: Συνέργεια του JOB CENTER Βόλου με την ΜΚΟ Α21

Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου -και σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης-δικτύωσης που έλαβε χώρα τον Μάιο με την ΑΜΚΕ Δίοδο και στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της  συνεργασίας, επαγγελματίες της ομάδας του Κέντρου Ημέρας «Κήπος» και της Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για το COVID-19, επισκέφτηκαν το χώρο του Job Center.

Περισσότερα: Συνέργεια του JOB CENTER Βόλου με την ΑΜΚΕ "ΔΙΟΔΟΣ"

Στις 31/05/2022 με πρωτοβουλία των Στελεχών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης- ΚΠΑ2 Βόλου. 
Ο σκοπός της συνάντησης διενεργήθηκε στο πλαίσιο της δικτύωσης των δύο φορέων και σε κλίμα καλής συνεργασίας. Ειδικότερα, αρχικός στόχος ήταν η αλληλογνωριμία, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Φορέων προκειμένου να οικοδομηθούν γέφυρες συνεργασίας για την ένταξη και επανένταξη στην αγορά εργασίας άνεργων συμπολιτών-ισσών μας, ληπτών επιδομάτων ΟΠΕΚΑ.

Περισσότερα: Δικτύωση του JOB CENTER Βόλου με το ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ (πρ. ΟΑΕΔ)

Στις 23/05/2022 με πρωτοβουλία της Συντονίστριας του  Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης της  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  επισκέφτηκε το χώρο του Job Center o κ. Αντώνιος Πολίτης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου "Ζαγορίν"
Ο σκοπός της συνάντησης διενεργήθη στο πλαίσιο της δικτύωσης των δύο φορέων και σε κλίμα αρίστου συνεργασίας. Πιο συγκεκριμένα, αρχικός στόχος ήταν η αλληλογνωριμία, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Φορέων προκειμένου να οικοδομηθούν γέφυρες συνεργασίας για την ένταξη και επανένταξη εξυπηρετούμενων του Job Center στην αγορά εργασίας.  

Περισσότερα: Συνέργεια του JOB CENTER Βόλου με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου "Ζαγορίν"

Την Πέμπτη 2/06/2022 στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” του Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν τα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε συνάντηση με τον Διευθυντή κο Βούκουτο

Περισσότερα: Συνέργεια του JOB CENTER Βόλου με το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Στις 18/05/2022 τα στελέχη της νεοσύστατης υπηρεσίας του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” της  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  υποδέχθηκαν στο χώρο τους μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου.

Περισσότερα: Συνάντηση δικτύωσης του Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας

Περισσότερα Άρθρα...