ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΕΡΓΩΝ

Grid List

Ταυτόχρονα με την μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών όλοι οι γονείς αναζητούν και τη δημιουργική απασχόληση μετά το σχολείο. Συχνά, ακούμε τον όρο «δημιουργική απασχόληση», αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε πλήρως την έννοιά του. Όπως αναφέρει η πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, κα Χάλαρη Σοφία, οι ειδικοί δίνουν ως ορισμό την ενεργή και αμέριστη συμμετοχή  του παιδιού στην εμπειρική μάθηση, τη διασκέδαση και την κοινωνικοποίηση μέσα από πνευματικές και σωματικές δραστηριότητες που ωφελούν το παιδί ολιστικά.

Σε ανάρτηση της η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε ότι τα οριστικά αποτελέσματα δικαιούχων του προγράμματος προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών περιόδου 2022-23 θα ανακοινωθούν στις 31/8/2022 μετά το μεσημέρικαι όχι στις 30/8/2022, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος την 1/9/2022, ημέρα Πέμπτη από τις 7:00πμ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        Το καθιερωμένο “Summer Goodbye Party”  για τη λήξη του θερινού προγράμματος  δημιουργικής απασχόλησης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 για τα παιδιά από τις παιδαγωγούς-εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας επισκέφθηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ            Το Μουσείο της πόλης του Βόλου επισκέφτηκαν την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, επισκέφθηκαν το Μουσείο της πόλης του Βόλου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        Το Κέντρο Ιππασίας Σέσκλου (Κ.Ι.Σ.), επισκέφθηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καλοκαιρινή γιορτή του Βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας, της Κεκπα-Διεκ. Τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν στο αυτοσχέδιο Λούνα-Παρκ που στήθηκε στον χώρο του σχολείου, με χαρούμενη μουσική, ποικίλα δρώμενα και πολύ κέφι. Η γιορτή έκλεισε με διάφορα κεράσματα και πολλές ευχές για καλό Καλοκαίρι.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ        Σας προσκαλούμε στην Μουσικοθεατρική παράσταση "Δον Κιχώτης" από τα εργαστήρια θεατρικήςκαι μουσικοκινητικής Αγωγής μουσικού συνόλου και χορού του ΚΔΑΠ Νεάπολης.

 • Χώρος έκθεσης : ΚΔΑΠ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, Νεαπόλεως 76, Νεάπολη Βόλου
 • Ημέρα έκθεσης: Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022
 • Ώρα: 19:30

Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2022

ΚΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Το προσωπικό του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ με την αρωγή της προέδρου του ΔΣ κας Χάλαρη Σοφίας, καλούν μικρούς και μεγάλους στις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις.

Σπουδάστριες της Ανώτερης Σχολής Μόδας της Τσεχίας, VOSONSPSO, στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, με πρόγραμμα, Erasmus+

Για μια ακόμη φορά και μετά από πολυετή συνεργασία, στη Σχολή  μας φιλοξενήθηκαν για δύο εβδομάδες, 6 σπουδάστριες και η καθηγήτρια  τους, V. Tasoulasova από την  ανώτερη σχολή μόδας της Τσεχίας, VOSONSPSO, με πρόγραμμα, Erasmus+.

Την Τρίτη 18/10 τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, Χείρωνος – Ρήγα Φεραίου 1, παρουσία του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της Πόλης μας, της Προέδρου κ. Σοφίας Χάλαρη, της Αντιπροέδρου κ. Βούλας Αναγνώστου, και  Μελών του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Σπουδαστών, Εκπαιδευτών, Γονέων και του Προσωπικού του ΙΙΕΚ και της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Την   Γ' Τιμητική Διάκριση , απέσπασε η σπουδάστρια της  Ειδικότητας  Κοσμήματος  Αρετή Βασιλάκη,  στον 33 ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Φιλοτέχνησης  Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα  «1922-2022  η Μικρά Ασία στο  Ελληνικό Κόσμημα 100 Χρόνια Μετά» που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοποιών  (ΠΟΒΑΚΩ) σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-HELEXPO)

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών / Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+  ενέκρινε εκ νέου χρηματοδότηση Διαπιστευμένου Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων Βασικής Δράσης 1 (ΚΑ1)  στο Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με τίτλο New Technologies in VET .

ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ , ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου   

ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, για το εκπαιδευτικό έτος 2022 – 2023

Από την 1η Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ξεκινούν οι εγγραφές για την εκπαιδευτική  χρονιά 2022 – 2023, σε όλες τις ειδικότητες του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, που όπως  τονίζει η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, κ. Σοφία  Χάλαρη, είναι το μοναδικό ΙΙΕΚ που ανήκει σε Δήμο, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να εργάζεται  με μια ασπίδα προστασίας αφού ο χαρακτήρας του δεν είναι κερδοσκοπικός.

 Τη νέα εκπαιδευτική  χρονιά στο ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα λειτουργήσουν οι 15  υπάρχουσες ειδικότητες :

Σε κλίμα γιορτής και χαράς εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022,  η ετήσια έκθεση σπουδαστικών εργασιών του ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του  Δήμου Βόλου με τίτλο “Life Reboot” .

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  Κυρία  Σοφία Χάλαρη καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε στο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων, ότι το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου με γνώμονα τον κοινωνικό του χαρακτήρα, εφαρμόζει ένα χαμηλό τιμολόγιο διδάκτρων  ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους νέους να σπουδάσουν το επάγγελμα που ονειρεύονται.

Με επιτυχία υλοποιήθηκε το νέο Erasmus+ project, ‘New Technologies in VET’ του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, στην Πράγα, το διάστημα 26/4 – 11/5/2022.     Στη δράση συμμετείχαν 4 Σπουδάστριες και 2 Εκπαιδεύτριες της ειδικότητας Σχεδιαστή Μόδας καθώς και 1 Σπουδαστής και 1 Εκπαιδευτής της ειδικότητας Φωτογραφίας.  Η ομάδα παρακολούθησε μαθήματα στην Ανώτερη Σχολή Μόδας της Τσεχίας, Vosonspso και ήρθε σε επαφή με τη Σχολή Φωτογραφίας Panska.

Το Σάββατο 14/5 πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Πόλης μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Στόχος του φεστιβάλ, όπως ανέφερε και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Σοφία  Χάλαρη,  ήταν η παροχή πληροφόρησης στην μαθητική κοινότητα σχετικά με τις προοπτικές επιλογής σπουδών αλλά και της πληροφόρησης για τα επαγγέλματα και γενικότερα την αγορά εργασίας.

Τα Κοινωνικά Κέντρα της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ μετά από μια δημιουργική χρονιά των χορευτικών τους τμημάτων πραγματοποίησαν την Κυριακή 3/4/22 μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό, γεμάτη κέφι και χορό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Στα Κοινωνικά Κέντρα του Δήμου μας που βρίσκονται στις συνοικίες των Αγ. Αναργύρων, της Νεάπολης, στων  Αλυκών, του Αγ. Γεώργιου και της Ν. Δημητριάδας, λειτουργούν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά  προσχολικής ηλικίας, τμήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, τμήματα zumba (ενηλίκων και παιδικά),τμήματα Hip-Hop εφηβικά καθώς επίσης και τμήματα γυμναστικής ενηλίκων (Pilates και κινησιοθεραπεία)!

Την Παρασκευή 17/7/2020 οι ωφελούμενοι και το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο ελαιοτριβείο «ΚΑΝΤΙΚΟΥ» που βρίσκεται στο δρόμο για τον Άγιο Λαυρέντιο. Σκοπός της εκδρομής ήταν αφενός να ξυπνήσει κάποιες αναμνήσεις των ωφελουμένων και αφετέρου μέσω της βιωματικής εμπειρίας και του διαλόγου, να γνωρίσουν τη διαδικασία επεξεργασίας της ελιάς.

Την Παρασκευή 10/7/2020 το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς συναντήθηκε με την κύρια Μήκα Μαρία, η οποία είναι Διατροφολόγος-Διαιτολόγος στην περιοχή του Βόλου. Η συνάντηση αφορούσε στην ενημέρωση της κυρίας Μήκα Μαρίας για τις δράσεις της δομής, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρει και την ψυχική υποστήριξη των ηλικιωμένων αλλά και των φροντιστών τους.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπεύθυνο του Κέντρου Φυσικοθεραπείας τον φυσικοθεραπευτή Πέτρο Ξανθόπουλο. Κατά τη συνάντηση ο κύριος Ξανθόπουλος ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρει η δομή, όπου είναι η ημερήσια νοσηλευτική φροντίδα, η ψυχολογική-συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελούμενων και των φροντιστών τους, δημιουργικές απασχολήσεις αλλά και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου,  πραγματοποίησε συνάντηση με την κ Σουσουρή Μαγδαληνή, υπεύθυνη της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου AlzheimerΗ συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση της υπεύθυνης σχετικά με τις δράσεις της δομής, την ημερήσια νοσηλευτική φροντίδα που παρέχει και την συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους αλλά και στους φροντιστές τους.

Την Πέμπτη 4/6/2020 το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς συναντήθηκε με την κύρια Γεωργιάδου Ελένη , η οποία είναι ειδικός παθολόγος στην περιοχή της Αγριάς. Η συνάντηση αφορούσε στην ενημέρωση στην κυρία Γεωργιάδου Ελένης αναφορικά με τις δράσεις της δομής, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρει και την ψυχική υποστήριξη των ηλικιωμένων αλλά και των φροντιστών τους.

Μπαίνετε στο σύστημα μέσω ιντερνετ και κάνετε αυτά τα βήματα ακριβώς, δίνοντας τα στοιχεία που σας ζητάει, επιλέγετε να δηλώσετε τηλέφωνο ή mail και κάνετε υποβολή.

Επικοινωνείτε με τον προσωπικό γιατρό σας και του λέτε ποιά φάρμακα να σας συνταγογραφήσει.Ξέρει εκείνος άλλωστε..και θα φανεί το ιστορικό και τα φάρμακα σας στην προσωπική σας καρτέλα μέσα στο σύστημα.

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Δικαίακο Μιχαήλ, υπεύθυνο της δομής του Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Βόλου.

Η συνάντηση αφορούσε σε ενημέρωση του υπεύθυνου του Κέντρου σχετικά με τις δράσεις της δομής, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρει και την ψυχική στήριξη των ηλικιωμένων αλλά και των φροντιστών τους.

Για προληπτικούς λόγους έγινε χθες Παρασκευή 13/3 απολύμανση στο κτίριο και στο υπηρεσιακό όχημα του ΚΗΦΗ Αγριάς της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Προφύλαξη, υπομονή και ψυχραιμία να περάσει η τρικυμία του Κορονωϊού για να είμαστε όλοι καλά και να περνάμε όμορφα κι αγαπημένα όλοι μαζί...!

Με την βοήθεια των ωφελούμενων ετοιμάσαμε και φέτος την Κυρά-Σαρακοστή. Το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής είναι από τα παλιότερα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα, σήμερα όμως λίγο πολύ ξεχασμένο. Χρησίμευε πάντα ως ημερολόγιο για να μετράμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς η κυρά-Σαρακοστή έχει 7 πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της περιόδου της Σαρακοστής.

Συνάντηση δικτύωσης με το Παράρτημα Βόλου της ΕΛΕΠΑΠ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Τρίτη 8/11/2022 με πρωτοβουλία της Συντονίστριας και Κοινωνικής Λειτουργού κας Μαρκέλλας Βαλσάμη του Γραφείου Διευκόλυνσης Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο χώρο της ΕΛΕΠΑΠ-παράρτημα Βόλου με την Κοινωνική Λειτουργό κα Έφη Κόρτσα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δικτύωσης με Κοινωνικοπρονοιακούς Φορείς του Δήμου Βόλου έχοντας ως στόχο τη βέλτιστη συνεργασία στις πτυχές της ενεργητικής ένταξης, της ευημερίας, της ισοτιμίας και της ανάπτυξης της απασχολησιμότητας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Νέας Ιωνίας Βόλου, έπειτα από πρωτοβουλία της Δομής του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (JOB CENTER) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. 

Ειδικότερα, το Job Center εκπροσώπησε η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη-Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια της ομάδας έργου ενώ την ΤΟΜΥ η κα Βάσια Περδίκη-Κοινωνική Λειτουργός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Δευτέρα 31η Οκτωβρίου 2022, με πρωτοβουλία της Δομής του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη δικτύωσης στο Ουζερί “ΜΠΟΚΟΣ” (Μαιάνδρου143 & Ελλησπόντου, Ν. Ιωνία Βόλος). 

Την Πέμπτη 24/11/2022 πραγματοποιήθηκε δράση συνέργειας μεταξύ του Κοινωνικού HotspotΝεάπολης και του Τμήματος Πρόνοιας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της δικτύωσης με άλλους φορείς της πόλης.  Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Πρόνοιας με τη συμμετοχής της προϊσταμένης κας Παναγιώτας Κουπριντζιώτου, η οποία και εκπροσώπησε της Δνση Κοινωνικής Προστασίας, ενώ εκ μέρους του Hotspot παρευρέθηκαν η επιστ. υπεύθυνη κα Σόνια Παπαπαρίση, οι κοινων. λειτουργοί  Έλενα Ρεφενέ και Βάσια Νικολαΐδου και οι διοικητικοί υπάλληλοι Τάνια Μωυσιάδου και Βασίλης Ζαμπέτογλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Παρασκευή 25/11/22, με πρωτοβουλία των στελεχών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας το οποίο εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Τη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου επισκέφτηκαν τη μονάδα αντιμετώπισης νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου και συναντήθηκαν με τη Κοινωνική Λειτουργό κ. Σουσουρή Μάγδα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο γνωριμίας και δικτύωσης με φορείς της πόλης. Έγινε αλληλοενημέρωση για τη λειτουργία των δύο δομών και η συνάδελφος μας ενημέρωσε για τη διαδικασία ένταξης ωφελουμένων στη δομή τους.Η προσβασιμότητα των πολιτών ρόμικης καταγωγής σε αγαθά και υπηρεσίες που προσφέρονται στην ελληνική κοινωνία, είναι ένας από τους βασικούς στόχους των δομών κοινωνικής ένταξης, όπως είναι το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου.

ΒΟΛΟΣ    Το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, πραγματοποιεί μια σειρά επαφών με καταστήματα της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ Βόλου, προκειμένου να γνωστοποιήσει τις υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν από τη δομή, αλλά και να δει επι τόπου αν υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας σε καταστήματα της περιοχής,  τα προσόντα που ζητούν οι καταστηματάρχες για να προσλάβουν κάποιον και την ενημέρωση για τη δυνατότητα ανάρτησης αγγελιών εύρεσης εργασίας σε ιστοσελίδα του Job Center. Το «Job Center» εκπροσωπήθηκε από την  κα Ιωάννα Μπεφάνη-Οικονομολόγο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης η οποία στην παρούσα φάση επισκεύθηκε καταστήματα Καφέ και Εστίασης στο Βόλο -και πιο συγκεκριμένα το Traffic Cafe και το Φούρνο Βενέτη 1948.


Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, η Οικονομολόγος του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη δικτύωσης στο Traffic Cafe (Τοπάλη – Σωκράτους, Βόλος). Σκοπός της συνάντησής αυτής ήταν η πληροφόρηση για το είδος και τον τρόπο λειτουργείας της Δομής με στόχο την μελλοντική συνεργασία και το ταίριασμα υποψήφιων με θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. 

Από την άλλη πλευρά, ο κος Ξηρακιάς Βασίλης -ιδιοκτήτης της Επιχείρησης Traffic Café στον Βόλο, ανέφερε τους τρόπους κοινοποίησης ανάγκης νέου ανθρώπινου δυναμικού  καθώς και τις δυσκολίες επιλεξιμότητας στελεχών  την αναγκαιότητα  κυρίως στις διαδικασίες αναζήτησης προσωπικού, στα επικρατέστερα κριτήρια επιλεξιμότητας και στους μέχρι τώρα τρόπους γνωστοποίησης κενής θέσης. Στη συνέχεια, στα πλαίσια επαφών με εργοδότες,

 


την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, η Οικονομολόγος του Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,  πραγματοποίησε επίσκεψη δικτύωσης στο Φούρνο «Βενέτη 1948» , Franchise επιχείρησης που εδρεύει στο νεόδμητο δημοτικό κτίριο στάθμευσης του Δήμου Βόλου (Δημητριάδος 259).
Σκοπός και αυτής της συνάντησής αυτής ήταν η πληροφόρηση για το είδος και τον τρόπο λειτουργίας της Δομής με στόχο την μελλοντική συνεργασία και το ταίριασμα υποψήφιων εργαζομένων με θέσεις εργασίας του ιδιωτικό τομέα. 
Κύριο θέμα της  εν λόγω συνάντησης ήταν τα βασικά κριτήρια επιλογής εργαζομένων που αφορούν την επιχείρηση. Δόθηκε έμφαση στην ομάδα στόχου του Κέντρου και τη δυνατότητα των εργοδοτών να κοινοποιούν δωρεάν τις θέσεις εργασίας τους σε ευρύτερο κοινό ατόμων που αναζητούν απασχόληση. Παράλληλα, δόθηκε ενημερωτικό υλικό του Job Center που απευθύνεται σε εργοδότες.
Από την άλλη πλευρά, η κα Κουτσορεβύθη Ιωάννα -ιδιοκτήτρια της Franchise Επιχείρησης «Βενέτης 1948» στον Βόλο, ανέφερε τους τρόπους γνωστοποίησης μιας ανοιχτής θέσης εργασίας , τη διαδικασία επιλογής, πρόσληψης και εκπαίδευσης του νέου προσωπικού.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα καλής συνεργασίας. 

 

 • Βασικά θέματα που συζητήθηκαν με τους καταστηματάρχες  ήταν τα βασικά κριτήρια των ιδιοκτητών για να προσλάβουν υπαλλήλους.
 • Δόθηκε έμφαση στην ομάδα στόχου του Κέντρου και τη δυνατότητα των εργοδοτών να κοινοποιούν δωρεάν τις θέσεις εργασίας τους σε ευρύτερο κοινό ατόμων που αναζητούν απασχόληση.
 • Παράλληλα, δόθηκε ενημερωτικό υλικό του Job Center που απευθύνεται σε εργοδότες. 

 

 

Ημερομηνία:             22 και 24/11/2022
Tόπος Διεξαγωγής:
 1. Traffic Cafe
 2. Φούρνος «Βενέτη 1948»
Καταστηματάρχες:
 • Ξηρακιάς Βασίλης -ιδιοκτήτης της Επιχείρησης Traffic Café
 • Κουτσορεβύθη Ιωάννα -ιδιοκτήτρια της Franchise Επιχείρησης «Βενέτης 1948»
Συμμετείχαν από το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ
 •  Ιωάννα Μπεφάνη, Οικονομολόγος

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 1. Traffic Cafe
 2. Φούρνος «Βενέτη 1948»

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Την Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022, στελέχη του Hotspot Νεάπολης πραγματοποίησαν δράση δημοσιότητας στο Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων Βόλου. Συγκεκριμένα η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής κα Σόνια Παπαπαρίση, οι κυρίες Έλενα Ρεφενέ και Βάσια Νικολαΐδου, κοινωνικοί λειτουργοί και η κα Τάνια Μωυσιάδου, διοικητικός υπάλληλος, επισκέφθηκαν την κα Χριστίνα Κουκουράβα, γυμνάστρια και χοροδιδάσκαλο και τις γυναίκες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του χορού, προκειμένου να τις ενημερώσουν για τη λειτουργία της δομής.

Στις  15/11/2022 στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου παρευρέθηκαν στο 10ο δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου όπου και πραγματοποίησαν παρουσίαση του βιβλίου "Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε". Η παρουσίαση  στηρίχθηκε στην φιλοσοφία του ευρωπαϊκού προγράμματος  "ρομανί- πολυγλωσσική συμπερίληψη" στο οποίο συμμετέχει το δημοτικό σχολείο και αφορά την ένταξη  της μητρικής γλώσσας των ρομά , την ρομανί , στην εκπαιδευτική διαδικασία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Grid List

από Δευτέρα 17/10/2022 έως και την Πέμπτη 127/10/2022

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

από Δευτέρα 05/04/2021 έως και την Παρασκευή 16/04/2021

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

από Δευτέρα 05/04/2021 έως και την Παρασκευή 16/04/2021

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

από Δευτέρα 05/04/2021 έως και την Παρασκευή 16/04/2021

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

από την Δευτέρα 01/04/2019 έως και την Παρασκευή 19/04/2018 και ώρες 09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. στο χώρο πλησίον του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ/νση: Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη (κτίριο Κάραγατς)

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

Περισσότερα: Ενημέρωση για ΚΕΑ - Επίδομα Στέγασης

Περισσότερα: Αξιολόγηση ΚΕΑ - Επιδόματος Στέγασης