Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

Με αφετηρία την βέλτιστη συνεργασία ανάμεσα στις δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και με απώτερο στόχο την ανάπτυξη προσόντων και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας συμπολιτών-ισσών μας,  πραγματοποιήθηκε συνέργεια 

Ειδικότερα,  με πρωτοβουλία των στελεχών του JOB CENTER, η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Συντονίστρια και Κοινωνική Λειτουργός) και η Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός  επισκέφτηκαν την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου το χώρο του Δημοτικού ΙΕΚ που εδρεύει στη Ρ.Φεραίου 1 και Χείρωνος

και πραγματοποίησαν συνάντηση με την κα Βούλγαρη Μαρία (Διευθύντρια του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) και την κα Οικονόμου Όλγα (Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης και Επαγγελματικής Αποκατάστασης)

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε κλίμα αρίστου επικοινωνίας ενώ κύριο θέμα αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε μία προσπάθεια  μεθόδευσης δράσεων και ανταλλαγής καινοτόμων ιδεών με σκοπό να λάβουν «σάρκα και οστά» στο απώτερο μέλλον. 

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα εξής:

  • Υλοποίηση εργαστηρίων και άλλων κοινών δράσεων για ορθή επιλογή επαγγέλματος και "χτίσιμο" καριέρας. 
  • Διενέργεια τεστ κλίσεων και δεξιοτήτων προς τους υποψήφιους σπουδαστές του ΔΙΕΚ
  • Παραπομπές  παλαιότερων αποφοίτων για ενδυνάμωση στην εύρεση εργασίας. 
  • Διαμόρφωση του χώρου του Job Center με έργα σπουδαστών του ΔΙΕΚ 

Ο συνεργατικός σχηματισμός των δυο Δομών της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για ανέργους ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας που επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσω της ποιότητας σπουδών αλλά και της εύρεσης εργασίας στον τόμέα των ενδιαφερόντων τους. Άλλωστε, πολλοί απόφοιτοι του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου λειτουργούν με επιτυχία τα δικά τους εργαστήρια και έχουν αναπτύξει έντονη επαγγελματική δραστηριότητα. Εν κατακλείδι, διανεμήθηκε αμφίδρομο ενημερωτικό υλικό  με εκτενή περιγραφή παροχής υπηρεσιών αλλά και πληροφορίες επικοινωνίας.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου, ανατρέξτε:

https://www.diek.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center:

JOB CENTER της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Για περισσότερες πληροφορίες για το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου:

https://www.diek.gr/

 

Ημερομηνία:

          24/8/2022

Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου

  • Βούλγαρη Μαρία (Διευθύντρια του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) 
  • Οικονόμου Όλγα (Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης και Επαγγελματικής Αποκατάστασης)

  Job Center:

  • Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοιν. Λειτουργός ( Συντονίστρια),
  • Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 


Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.