Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Πέμπτη 08/09/2022 με πρωτοβουλία των Στελεχών του "Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center)" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης επίσκεψη στο Φιλανθρωπικό ίδρυμα Ορφανοτροφείου Βόλου. Η συνάντηση διενεργήθηκε σε κλίμα αρίστου επικοινωνίας και στο πλαίσιο της ενημέρωσης και οικοδόμησης ενός ισχυρού συνεργατικού δικτύου τοπικών κοινωνικό προνοιακών φορέων για την ενίσχυση κλίσεων και δεξιοτήτων και υποστήριξη επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων και νέων.

Ο αρχικός στόχος της συνάντησης ήταν η αλληλογνωριμία, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο φορέων. Πιο συγκεκριμένα,  η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια  του Job Center: Μαρκέλλα Βαλσάμη, και η κα Βάσια Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός) συνάντησαν την κα Μπακαλοπούλου Φύλλη (Εκπαιδευτικός του Ορφανοτροφείου) παρουσίασαν από κοινού τη  νεοσύστατη  αυτή δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, δίνοντας έμφαση στον ολιστικό χαρακτήρα  ως μοντέλου υποστήριξης για την απασχόληση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Ταυτόχρονα, η κα Μπακαλοπούλου συμμεριζόμενη τις ανάγκες των εφήβων και με γνήσιο ενδιαφέρον για τον επαγγελματικό προσανατολισμό συζήτησε την πρόταση των Κοινωνικών Λειτουργών του Job Center για την διενέργεια τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, κλίσεων και δεξιοτήτων για τους εφήβους που διαμένουν στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Ταυτόχρονα, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί εισηγήθηκαν την διεξαγωγή εργαστηρίων κατάρτισης με θεματολογία τα είδη επαγγελμάτων που ταιριάζουν στην κάθε μοναδική προσωπικότητα των εφήβων.

Εν κατακλείδι, συζητήθηκε και η σημασία του εθελοντισμού σε ένα χώρο με κύρια φιλοσοφία την φροντίδα ευάλωτων παιδιών αλλά και η δυνατότητα γνωστοποίησης της ζήτησης εθελοντικής εργασίας προς τους ενδιαφερόμενους εξυπηρετούμενους του Job Center. 

 Για περισσότερες πληροφορίες για το Ορφανοτροφείο Βόλου:

ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (orfanotrofeio-volou.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center:

JOB CENTER της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Ημερομηνία 24/8/2022
Ορφανοτροφείο Βόλου Φύλλη Μπακαλοπούλου (Εκπαιδευτικός)
Job Center ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοιν. Λειτουργός ( Συντονίστρια)

Βασιλική Αλεξίου: Κοινωνική Λειτουργός

 


Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.