ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΕΡΓΩΝ

Grid List

Πασχαλινή γιορτή στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (2021)

ΚΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Ένα ζεστό απογευματινό με επίκεντρο το Πάσχα απόλαυσαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά μέσα από μία εκπαιδευτική προβολή γνώρισαν τη ζωή και τα πάθη του Χριστού, όπου ήρθαν σε επαφή με τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδας και μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ        Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κα Σοφία Χάλαρη σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με έργα παιδιών "Προσωπογραφίες" , την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 και ώρα 7:00.

  • Χώρος έκθεσης : filippou, Ερμού 53-55 με Μπορέλ

Αποκριάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (2021)

ΚΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Με κέφι και χαρά τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ., υποδέχθηκαν και γιόρτασαν την αποκριά στο χώρο του ΚΔΑΠ.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΚΔΑΠ)

ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Διαβάστε on-line ή κατεβάστε τον υπολογιστή σας τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργία ςτων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (2021)

ΚΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Σε ζεστή και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 23/12/2021, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στο  χώρο του ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου εικαστικά εργαστήρια στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΕΣ».

Οι «ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΕΣ» είναι ένα πρόγραμμα Art Therapy το οποίο υλοποιείται από την ΑΜΑΚΑ  με την υποστήριξη του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Περιλαμβάνει βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια κυρίως σε πολιτιστικά ιδρύματα και απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία/ψυχιατρικές διαταραχές. 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (2021)

ΚΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ  2014-2020, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/12/2021.

Έπειτα από ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ οι εγγραφές για ΚΔΑΠ και παιδικούς σταθμούς θα αρχίσουν στις 24/8 και όχι Δευτέρα, 23/8, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Ωστόσο οι εγγραφές των ωφελούμενων στις δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δ. Βόλου γίνονται κανονικά απο σήμερα 23/8/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   “Summer Goodbye party”  για τη λήξη του θερινού προγράμματος  δημιουργικής απασχόλησης, πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά από τις παιδαγωγούς-εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ  2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου.

Το Σάββατο 14/5 πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Πόλης μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Στόχος του φεστιβάλ, όπως ανέφερε και η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Σοφία  Χάλαρη,  ήταν η παροχή πληροφόρησης στην μαθητική κοινότητα σχετικά με τις προοπτικές επιλογής σπουδών αλλά και της πληροφόρησης για τα επαγγέλματα και γενικότερα την αγορά εργασίας.

Τα Κοινωνικά Κέντρα της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ μετά από μια δημιουργική χρονιά των χορευτικών τους τμημάτων πραγματοποίησαν την Κυριακή 3/4/22 μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό, γεμάτη κέφι και χορό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Στα Κοινωνικά Κέντρα του Δήμου μας που βρίσκονται στις συνοικίες των Αγ. Αναργύρων, της Νεάπολης, στων  Αλυκών, του Αγ. Γεώργιου και της Ν. Δημητριάδας, λειτουργούν τμήματα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά  προσχολικής ηλικίας, τμήματα παραδοσιακών και λαϊκών χορών από όλα τα μέρη της Ελλάδας, τμήματα zumba (ενηλίκων και παιδικά),τμήματα Hip-Hop εφηβικά καθώς επίσης και τμήματα γυμναστικής ενηλίκων (Pilates και κινησιοθεραπεία)!

Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου επισκέφτηκαν οι μαθητές της  Β΄ τάξης  του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας με συνοδεία καθηγητών τους , στο πλαίσιο του μαθήματος  «Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός».

Εκπαιδευτική επίσκεψη, πραγματοποίησαν σε Βιοτεχνίες της περιοχής μας, στο πλαίσιο των μαθημάτων,  Προσομοίωση Επαγγελματικής Διαδικασίας και Χώρος Εργασίας,  οι σπουδάστριες της Ειδικότητας Σχεδιαστή Μόδας , η εκπαιδεύτρια τους Ό. Οικονόμου καθώς και οι φιλοξενούμενες σπουδάστριες της Ανώτερης Σχολής Μόδας της Τσεχίας, Vosonspso με την εκπαιδεύτρια τους, Vera Tasoulasova

Κοπή Πίτας για τη νέα χρονιά, στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, παρουσία της Προέδρου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ Κυρίας Σ. Χάλαρη, του Διοικητικού Προσωπικού, των Εκπαιδευτών και των Σπουδαστών του ΔΙΕΚ...

Ευχαριστούμε το Ζαχαροπλαστείο Στεργιάδης για την νοστιμότατη πίτα.....

Καλή Χρονιά με Υγεία σε Όλους......

Open Call για συμμετοχή των Σπουδαστών του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου στα νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ που πρόκειται να υλοποιήσει η Σχολή το επόμενο διάστημα.

Την Παρασκευή 4/3/22 στις 13.00 το μεσημέρι, έγινε στο ΔΙΕΚ  ενημέρωση για το νέο Erasmus+ project που θα οργανωθεί μέχρι τις 15/11/22 και τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. 

Το διάστημα από 28/1 έως 11/2/22 φιλοξενήθηκαν στο ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, 3 Σπουδάστριες και 1 Καθηγήτρια από την Janis  Rosentals  Art School της Λετονίας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+.

Για μια ακόμη φορά και μετά από πολυετή συνεργασία, στη Σχολή  μας φιλοξενήθηκαν για δύο εβδομάδες 6 σπουδαστές και η καθηγήτρια τους, V. Tasoulasova, από την ανώτερη σχολή μόδας της Τσεχίας, VOSONSPSO (VOŠON a spšo), με πρόγραμμα, Erasmus+.

B΄ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-22,  ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Βόλου  υλοποιεί κάθε χρόνο  επιμορφωτικά  σεμινάρια , σχετικά με τις ειδικότητές του.

Την Παρασκευή 17/7/2020 οι ωφελούμενοι και το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο ελαιοτριβείο «ΚΑΝΤΙΚΟΥ» που βρίσκεται στο δρόμο για τον Άγιο Λαυρέντιο. Σκοπός της εκδρομής ήταν αφενός να ξυπνήσει κάποιες αναμνήσεις των ωφελουμένων και αφετέρου μέσω της βιωματικής εμπειρίας και του διαλόγου, να γνωρίσουν τη διαδικασία επεξεργασίας της ελιάς.

Την Παρασκευή 10/7/2020 το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς συναντήθηκε με την κύρια Μήκα Μαρία, η οποία είναι Διατροφολόγος-Διαιτολόγος στην περιοχή του Βόλου. Η συνάντηση αφορούσε στην ενημέρωση της κυρίας Μήκα Μαρίας για τις δράσεις της δομής, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρει και την ψυχική υποστήριξη των ηλικιωμένων αλλά και των φροντιστών τους.

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπεύθυνο του Κέντρου Φυσικοθεραπείας τον φυσικοθεραπευτή Πέτρο Ξανθόπουλο. Κατά τη συνάντηση ο κύριος Ξανθόπουλος ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρει η δομή, όπου είναι η ημερήσια νοσηλευτική φροντίδα, η ψυχολογική-συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελούμενων και των φροντιστών τους, δημιουργικές απασχολήσεις αλλά και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου,  πραγματοποίησε συνάντηση με την κ Σουσουρή Μαγδαληνή, υπεύθυνη της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου AlzheimerΗ συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση της υπεύθυνης σχετικά με τις δράσεις της δομής, την ημερήσια νοσηλευτική φροντίδα που παρέχει και την συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους αλλά και στους φροντιστές τους.

Την Πέμπτη 4/6/2020 το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η. Αγριάς συναντήθηκε με την κύρια Γεωργιάδου Ελένη , η οποία είναι ειδικός παθολόγος στην περιοχή της Αγριάς. Η συνάντηση αφορούσε στην ενημέρωση στην κυρία Γεωργιάδου Ελένης αναφορικά με τις δράσεις της δομής, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρει και την ψυχική υποστήριξη των ηλικιωμένων αλλά και των φροντιστών τους.

Μπαίνετε στο σύστημα μέσω ιντερνετ και κάνετε αυτά τα βήματα ακριβώς, δίνοντας τα στοιχεία που σας ζητάει, επιλέγετε να δηλώσετε τηλέφωνο ή mail και κάνετε υποβολή.

Επικοινωνείτε με τον προσωπικό γιατρό σας και του λέτε ποιά φάρμακα να σας συνταγογραφήσει.Ξέρει εκείνος άλλωστε..και θα φανεί το ιστορικό και τα φάρμακα σας στην προσωπική σας καρτέλα μέσα στο σύστημα.

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 η υπεύθυνη της δομής ΚΗΦΗ Βόλου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Δικαίακο Μιχαήλ, υπεύθυνο της δομής του Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Βόλου.

Η συνάντηση αφορούσε σε ενημέρωση του υπεύθυνου του Κέντρου σχετικά με τις δράσεις της δομής, την ημερήσια φροντίδα που προσφέρει και την ψυχική στήριξη των ηλικιωμένων αλλά και των φροντιστών τους.

Για προληπτικούς λόγους έγινε χθες Παρασκευή 13/3 απολύμανση στο κτίριο και στο υπηρεσιακό όχημα του ΚΗΦΗ Αγριάς της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Προφύλαξη, υπομονή και ψυχραιμία να περάσει η τρικυμία του Κορονωϊού για να είμαστε όλοι καλά και να περνάμε όμορφα κι αγαπημένα όλοι μαζί...!

Με την βοήθεια των ωφελούμενων ετοιμάσαμε και φέτος την Κυρά-Σαρακοστή. Το έθιμο της κυρά-Σαρακοστής είναι από τα παλιότερα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα, σήμερα όμως λίγο πολύ ξεχασμένο. Χρησίμευε πάντα ως ημερολόγιο για να μετράμε τις εβδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς η κυρά-Σαρακοστή έχει 7 πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα της περιόδου της Σαρακοστής.

Στις 18/05/2022 τα στελέχη της νεοσύστατης υπηρεσίας του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” της  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  υποδέχθηκαν στο χώρο τους μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου.

Την Τρίτη 3 Μάη του 2022 στελέχη του Job Center συμμετείχαν στη διαδικτυακή ημερίδα για τη «Γυναικεία Χειραφέτηση στην Ψηφιακή Εποχή» στο πλαίσιο του προγράμματος Equals-eu από το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (ΚΜΟΠ)

Την Τετάρτη 4/05/2022 τα στελέχη της διεπιστημονικής ομάδας του JOB CENTER συμμετείχαν στην πρώτη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "RISKREAL" που υλοποιήθηκε από την "ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ" του ΟΚΑΝΑ.

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου  για θέματα σχολικής υγιεινής από τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Μαλανδρίνου Ζωή και Στάικου Αιμιλία.

Στις  09/05/2022  πραγματοποιήθηκε  συνάντηση δικτύωσης  μεταξύ της κας  A. Παπανδρέου, Πρόεδρο της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου, Ζ. Ραφτάκη και Π. Πισσαρίδου μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Σωματείου και της Μ. Ποιμενίδου, Διαπολ/κή μεσολαβήτρια, εκ μέρους του Κέντρου Κοινότητας Δ. Βόλου  στα γραφεία της Ελληνικής Μέριμνας στην 28η Οκτωμβρίου 189, στο κέντρο του Βόλου.

Στις 4/05/2022 στελέχη της νεοσύστατης υπηρεσίας του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” της  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συναντήθηκαν στο χώρο του Κέντρου Ημέρας «Κήπος» με  την ομάδα  του Κέντρου Ημέρας αλλά και της Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης COVID-19 που υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Δίοδο. Πραγματοποιήθηκε μία πρώτη ενημερωτική συνάντηση αποσκοπώντας στην ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με τη λειτουργία των δύο φορέων αλλά και την εύρυθμη μελλοντική συνεργασία τους. 

Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου   και του Γραφείου Ψυχολόγων  του "Αχιλλοπούλειου"  Γ. Νοσοκομείου Βόλου, πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων.

Την Πέμπτη 14 Απρίλιου 2022 το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής του Κέντρου Κοινότητας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης-Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης  Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ), σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής του Κέντρου Κοινότητας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης- Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Κέντρο του Ο.ΚΑ.ΝΑ., διοργάνωσαν συνάντηση στο νέο χώρο του Κέντρου του Ο.ΚΑ.ΝΑ.,  η οποία έγινε στο πλαίσιο της δικτύωσης με άλλους φορείς.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ

Grid List

από Δευτέρα 05/04/2021 έως και την Παρασκευή 16/04/2021

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

από Δευτέρα 05/04/2021 έως και την Παρασκευή 16/04/2021

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

από την Δευτέρα 01/04/2019 έως και την Παρασκευή 19/04/2018 και ώρες 09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. στο χώρο πλησίον του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δ/νση: Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη (κτίριο Κάραγατς)

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)

Περισσότερα: Ενημέρωση για ΚΕΑ - Επίδομα Στέγασης

Περισσότερα: Αξιολόγηση ΚΕΑ - Επιδόματος Στέγασης

Περισσότερα: Ενημέρωση για Επίδομα Στέγασης

Περισσότερα: Ενημέρωση για το ΚΕΑ - 22 Ιούλη 2018