Εργαλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου   και του νεοσύστατου Πολυδύναμου Κέντρου Βόλου που ανήκει στον Ο.ΚΑ.ΝΑ, πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων. 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Αρχικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τόσο του Πολυδύναμου Κέντρου όσο και του Ξενώνα Αστέγων Βόλου.

Συζητήθηκε εκτενέστερα η ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι του ξενώνα αστέγων, σε πολλαπλά επίπεδα (σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για  τον τρόπο λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου, δομή η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού, σε θέματα εξαρτήσεων , για το Νομό Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα, η δομή θα παράσχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων όπως, άτομα με διπλή διάγνωση, άτομα εξαρτημένα σε παράνομες ή και νόμιμες ουσίες (αλκοόλ, συνταγογραφούμενα φάρμακα), άτομα που εμφανίζουν παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παίγνια και άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού με το διαδίκτυο. Τέλος, διανεμήθηκε  έντυπο ενημερωτικό υλικό Ξενώνα Αστέγων, και εξετάστηκε η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις

  • του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. (Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00).
  • Για το Πολυδύναμο Κέντρο Βόλου μπορείτε να επικοινωνείτε στο  2421029456 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Στελέχη υλοποίησης της δράσης δικτύωσης:  

Δούκα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός

Βασιλειά Χαρίκλεια, Νοσηλεύτρια

 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης