Εργαλεια

Εγκαίνια της Ετήσιας Έκθεσης των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 8μ.μ. πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας τα Εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης με έργα παιδιών (ζωγραφική–κεραμική) των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου.

Τη φετινή χρονιά κεντρικό θέμα των εικαστικών εργαστηρίων ήταν τα βιβλία και οι ιστορίες και έχει τίτλο «Δίνοντας χρώμα και σχήμα στις ιστορίες και τα παραμύθια».
Παρά την ηλεκτρονική εποχή μας, η μαγεία των παραμυθιών και των ιστοριών διατηρεί τη θέση της στη φαντασία των σημερινών παιδιών. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται και ερευνά τον κόσμο γύρω του το μικρό παιδί συγγενεύει με τον κόσμο των παραμυθιών. Ο ονειρικός χώρος, η φαντασία, οι ήρωες, οι μαγικές μεταμορφώσεις, ταξιδεύουν το παιδί σ' ένα θαυμάσιο κόσμο στον οποίο υπάρχουν έντονα στοιχεία φυγής από την πραγματικότητα, στοιχεία ονειρικά, όπου συμβαίνουν πράγματα που δε συμβαίνουν αλλού. Στα εργαστήρια των εικαστικών τα παιδιά μικρά και μεγάλα είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα λαϊκά παραμύθια αρχικά αλλά και με παραμύθια σύγχρονων συγγραφέων της παιδικής λογοτεχνίας. Αποτύπωσαν με τη φαντασία τους και την καθοδήγηση των δασκάλων τους μοναδικά εικαστικά έργα ζωγραφικής και κεραμικής. Μια ομάδα ωστόσο πειραματίστηκε και με την τέχνη του animation με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο λόγος, η εικόνα, η αισθητική των επιλεγμένων βιβλίων αποτυπώθηκε σε πρωτότυπες δημιουργίες των παιδιών των εικαστικών εργαστηρίων των οποίων τα έργα θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε στην έκθεση.

Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου 320 παιδιά από τα παρακάτω εργαστήρια: «Στέκι Παιδιού», Κέντρο Νεότητας Χιλιαδούς της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., και τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης, Κάτω Λεχωνίων, της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου

Το Εκπαιδευτικό προσωπικό των εικαστικών εργαστηρίων είναι: Φωτεινή Καφίδα, ζωγράφος, Αναστασία Κοντογιάννη, κεραμίστρια, Απόστολος Ντελάκος, εικαστικός, Λέττα Ποδαροπούλου, κεραμίστρια, Χριστίνα Στεφανούλη, ζωγράφος, Μαρία Χαμπέρη, ζωγράφος.


Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας: Σταδίου-Μανδηλαρά, Τηλ.: 24210 91150
Διάρκεια έκθεσης: 5 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2015
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 5:30-9:30μ.μ., Σάββατο 10:00π.μ.-1:00μ.μ.


Το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και Κάτω Λεχωνίων, είναι συγχρηματοδοτούμενες δομές από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007- 2013 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης