Εργαλεια

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Πορταριάς με αφορμή τη Διεθνή Hμέρα Δασών και Δένδρων (21 Μαρτίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) παρουσίασε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στις 17:30 μ.μ. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Το δέντρο».

Το πρόγραμμα περιέλαβε συζήτηση για τη σπουδαιότητα των δασών και είχε στόχο να αφυπνίσει τα παιδιά για το πόσο σημαντική υπόθεση είναι η προστασία της φύσης. Ακολούθησε εικαστικό εργαστήρι, στο οποίο τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους «φανταστικά» δένδρα με ποικιλία χρωμάτων και υλικών.
Παράλληλα το ΚΔΑΠ Πορταριάς συμμετείχε στις «Διαδρομές στο Βιβλιοδάσος», μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων που έλαβαν δράση το τριήμερο (Πέμπτη 19/3, Παρασκευή 20/3 και Δευτέρα 23/3). Τα Βιωματικά εργαστήρια και οι δραστηριότητες απευθύνονταν σε μαθητές & εκπαιδευτικούς και διοργανώθηκαν από το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς «Ν. Τσοποτός». Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Πορταριάς, το πρόγραμμα του οποίου συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και τελικός Δικαιούχος είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), ενώ Ανάδοχος του έργου είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Βόλου (Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ.), συμμετείχε με εικαστικό εργαστήρι που έφερε το τίτλο: «Παλιό Βιβλίο- Καινούριο Εξώφυλλο» έχοντας σκοπό να δώσει ιδέες στα παιδιά πως μπορούν να «ανανεώσουν» τα φθαρμένα εξώφυλλα των παλιών βιβλίων τους, επενδύοντάς τα με διάφορα υλικά, κυρίως ανακυκλώσιμα.

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης