Εργαλεια

Collage 2015-07-09 11 24 19Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία είχαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου,

που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και ανάδοχος του έργου είναι η Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ..

Τη Δευτέρα 6/7/2015 τα παιδιά, που παρακολουθούν το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων επισκέφθηκαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Με τη βοήθεια του Διοικητή της 341 Μοίρας, κου Σταθόπουλου Παναγιώτη, ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της 111 Πτέρυγα Μάχης, πληροφορήθηκαν για το τι σημαίνουν απογείωση, προσγείωση και αναχαίτιση αεροσκάφους, υπό ποιες συνθήκες και πως γίνονται οι εκτινάξεις των πιλότων, τι είναι τα βλήματα, που βρίσκονται στα αεροσκάφη και πως λειτουργούν. Ακολούθησε βιωματική επαφή των παιδιών με το σύστημα λειτουργίας των αεροσκαφών, καθώς είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε δύο αεροσκάφη, ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο στο χώρο του αεροδρομίου και να παρακολουθήσουν απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών που τους εντυπωσίασαν και βέβαια κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους. Τα παιδιά ευχήθηκαν στους πιλότους και τους αξιωματικούς καλές απογειώσεις και προσγειώσεις και φωτογραφήθηκαν μαζί τους με μεγάλο ενθουσιασμό και περηφάνια. Το προσωπικό του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων κα Μόσχου Δέσποινα, κα Κολοφωτιά Αθανασία και κα Νίκου Ελένη ευχαριστούν θερμά το Διοικητή της 341 Μοίρας, κο Σταθόπουλο Παναγιώτη, καθώς και το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό, που βοήθησε στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης κι εύχονται καλή συνέχεια στο έργο τους.

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης