Εργαλεια

ΒΟΛΟΣ 22/07/2021, ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ        Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ και Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων. 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Αρχικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δυο δομών. Συζητήθηκε εκτενέστερα η ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι του ξενώνα αστέγων, σε πολλαπλά επίπεδα (σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για  το και Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, το οποίο  ανήκει στην Ιερά Μητροπόλεως Δημητριάδος. 

Το Σουρλίγκειο Ίδρυμα με πρόεδρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, στελεχώνεται από νοσηλευτική και κοινωνική υπηρεσία με στόχο την εξασφάλιση ιδανικών συνθηκών διαβίωσης των τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται τακτική ιατρική παρακολούθηση, 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπευτική αγωγή, φαρμακευτική κάλυψη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη καθώς και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Τέλος, διανεμήθηκε  έντυπο ενημερωτικό υλικό Ξενώνα Αστέγων, και εξετάστηκε η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας.

  • Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24210 91614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. (Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00).
  • Για το Σουρλίγκειο Ίδρυμα 24280 74042 και 6987344870 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 16:00).

Ξενώνας Αστέγων: Δούκα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, Βασιλειά Κλαίρη, Νοσηλεύτρια, Ιτούδη Βάνα, Διοικητικός Οικονομική Υπεύθυνη

Σουρλίγκειο  Γηροκομείο Καναλίων: Βλαχονάτσιου Γραμματή- Ειρήνη, Κοινωνική Λειτουργός


 

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει

στο 24210-91614

στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης