Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Τρίτη 14/11/2023 το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Γραφείο Προσωπικού της ΕΒΕΤΑΜ A.E. πραγματοποίησε στον χώρο της Εταιρείας στην Α' ΒΙΠΕ Βόλου, παρουσίαση με τίτλο : «Εργασιακό Στρες – Συμπτώματα και τρόποι διαχείρισης».

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες ήταν ένα μικρό group εργαζομένων της ΕΒΕΤΑΜ (Βόλου), οι οποίοι είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για τον εν λόγω θέμα στους επικεφαλείς του Γραφείου Προσωπικού, ενώ εισηγητής ήταν ο ψυχολόγος του Job Center, κος. Χριστοδούλου Γεώργιος – Σταύρος.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η γνωριμία των εργαζομένων με θέματα στρες και άγχους, ενώ παρουσιάστηκαν οι αιτίες και τα συμπτώματα του εργασιακού στρες τόσο για το ίδιο το άτομο όσο και σε επίπεδο εταιρείας. Ακόμα θίχτηκαν θέματα σχετικά με το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης (burnout) και προτάθηκαν τρόποι και τεχνικές διαχείρισης του εργασιακού στρες. Οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν δικές τους εμπειρίες σχετικά με τον τρόπο που βιώνουν το εργασιακό στρες, ενώ διατύπωσαν και ερωτήσεις προς τον εισηγητή. 

Τέλος, έγιναν προτάσεις για μελλοντικές παρουσιάσεις και άλλα σχετικά σεμινάρια. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε κατάλληλα διαμορφωμένο υλικό που είχε δημιουργηθεί για τις ανάγκες της παρουσίασης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

https://www.kekpa.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center


Για περισσότερες πληροφορίες για την ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., ανατρέξτε:

https://ebetam.gr/

 

 

Ημερομηνία:

 Τρίτη 14/11/2023

Τόπος Διεξαγωγής:

 ΕΒΕΤΑΜ (Α’ Βιομηχανική Περιοχή)

Job Center

 

ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. MIRTEC 

  • Χριστοδούλου Γεώργιος – Σταύρος (Ψυχολόγος)
  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργός)
  • Κωστούλας Μιλτιάδης (Διευθυντής Προσωπικού)
  • Εργαζόμενοι της ΕΒΕΤΑΜ

 

 

 

  

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.