Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job CenterΔήμου Βόλου επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ Νεαπόλεως με σκοπό τη διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης και γνωστοποίησης συνέχισης λειτουργίας της Δομής αλλά και τον αμφότερο καθορισμό πλάνου συνεργασίας.

Η συνάντηση στόχευσε στην αμφότερη ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις δύο δομές με ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των «σημαντικών άλλων» που συνθέτουν το περιβάλλον της ζωής των παιδιών που εξυπηρετεί το ΚΔΑΠ και διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Βόλου.

Πιο συγκεκριμένα το ΚΔΑΠ Νεάπολης, το οποίο ανήκει στο τμήμα παιδείας του Δήμου Βόλου, λειτουργεί από το 2000, εξυπηρετεί παιδιά ηλικίας 5-12 ετών (που προέρχονται από νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα ή δικαιούχους voucher ΕΣΠΑ), λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τη 13.30 έως και τις 21.30 και απαρτίζεται από 2 θεατρολόγους, 2 βιβλιοθηκονόμους, 1 μουσικό, 1 κεραμίστρια και 1 ζωγράφο. 

Μέσα στο ΚΔΑΠ στεγάζεται και η παιδική βιβλιοθήκη, η οποία είναι μέλος της εθνικής βιβλιοθήκης, και λειτουργεί Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή 16.00 με 20.00. 

Η συνάντηση των στελεχών των δύο δομών, πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα επικοινωνίας και συμφωνήθηκε η αμφίδρομη διασύνδεση υπηρεσιών των 2 δομών, μέσω παραπομπών τόσο γονέων από το ΚΔΑΠ που διαβιούν στη περιοχή παρέμβασης και πληρούν τα οικονομικά κριτήρια, όσο και παιδιών των ωφελούμενων του Job Center. 

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση μιας ενημερωτικής δράσης από τα στελέχη του Job Centerπρος τους γονείς των παιδιών του ΚΔΑΠ για τη διασύνδεσης με υπηρεσίες απασχολησιμότητας. 

Το Job Center εκπροσώπησαν: η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια) και η κα Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός). Το ΚΔΑΠ Νεάπολης εκπροσώπησε η κα Κατερίνα Τσιώνα (Θεατρολόγος - Υπεύθυνη του ΚΔΑΠ). 

Τέλος, δόθηκε επικαιροποιημένο ενημερωτικό υλικό του Job Center για τους γονείς των παιδιών του ΚΔΑΠ στο πεδίο της γνωστοποίησης υπηρεσιών.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:


Για περισσότερες πληροφορίες για το ΚΔΑΠ Νεάπολης, ανατρέξτε:

 

 

Ημερομηνία:

        10/04/2024

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  • ΚΔΑΠ Νεάπολης

Job Center

  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια)
  • Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός)

Ι.Σ.Α.Ε.Κ.(Ι.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου

  • Κατερίνα Τσιώνα (Θεατρολόγος- Υπεύθυνη ΚΔΑΠ Νεάπολης)

 

 

 

2024 04 05 JoBC ΙΣΑΕΚ 3 

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27".