Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Την Παρασκευή  05η  Απριλίου το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για τους σπουδαστές/σπουδάστριες και αποφοίτους του  Ι.Σ.Α.Ε.Κ.(Ι.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου με θέμα: «Επιχειρείν στον Τουρισμό: Πρώτα Βήματα για τη δημιουργία μιας μικρής επιχείρησης».

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες ήταν σπουδαστές/σπουδάστριες από το ΙΣΑΕΚ (ΙΙΕΚ) του Δήμου Βόλου, ενώ οι εισηγήτριες η μία είναι μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Job Center: κα Ιωάννα Μπεφάνη(Οικονομολόγος) και η δεύτερη είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων με μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό & Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, κα Αναστασία Βελέντζα. Επιπροσθέτως, στο Εργαστήριο παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, κα Γεωργία Μποντού Τοκαλή, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να συνομιλήσουν μαζί της υπό το πρίσμα της τριαντάχρονης εμπειρίας της ως μέλος μιας οικογένειας ξενοδόχων.

Σκοπός του εργαστηρίου, ήταν οι σπουδαστές /σπουδάστριες να κατανοήσουν τη σημαντικότητα να αποσαφηνίσουν τι σημαίνει «Επιχειρώ» πριν ξεκινήσουν το επιχειρηματικό τους διάβημα, να αποκωδικοποιήσουν τα βήματα για την δημιουργία μιας βιώσιμης νέας επιχείρησης στον τουριστικό κλάδο, καθώς και στην ενημέρωσή τους για τους διάφορους τρόπους χρηματοδότησης της επιχειρηματικής τους ιδέας. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα οφέλη μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης και εκπαιδεύτηκαν στα βασικά εργαλεία του μάρκετινγκ, καθώς και σε στρατηγικές μάρκετινγκ στον τουριστικό τομέα.

Μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις οι σπουδαστές/σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους, να προσπαθήσουν να κατανοήσουν και να εξασκηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο πάνω στις προαναφερόμενες στρατηγικές μάρκετινγκ. 

Τέλος, οι ομάδες του εργαστηρίου, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα για τη δημιουργία ενός μικρού ξενοδοχειακού καταλύματος και να συζητήσουν τυχόν προβληματισμούς τους.

Συμπερασματικά, υπήρξε πολύ θετική ανατροφοδότηση από όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες και εκφράστηκε η επιθυμία για συμμετοχή και σε επόμενα θεματικά εργαστήρια του Job Center.


Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (volos-pronoia.gr)


Για περισσότερες πληροφορίες για το Ι.Σ.Α.Ε.Κ.(Ι.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου, ανατρέξτε:

Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου (diek.gr)

 

  

Ημερομηνία:

        05/04/2024

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  • Ι.Σ.Α.Ε.Κ. (Ι.Ι.Ε.Κ.) Δήμου Βόλου, Ρ. Φεραίου 1 & Χείρωνος, Βόλος

Job Center

  • Μπεφάνη Ιωάννα (Οικονομολόγος)
  • Βελέντζα Αναστασία (Καθηγήτρια-Εθελόντρια JobCenter)

Ι.Σ.Α.Ε.Κ.(Ι.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου

  • Όλγα Οικονόμου (Υπεύθυνη Γραφείου Γ.Ε.Α.Σ.)

 

2024 04 05 JoBC ΙΣΑΕΚ 1

2024 04 05 JoBC ΙΣΑΕΚ 2

2024 04 05 JoBC ΙΣΑΕΚ 3 

2024 04 05 JoBC ΙΣΑΕΚ Poster

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27".