Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Τετάρτη 15η Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου δικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους του 1ου Ολοήμερου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόλου "Κένταυροι".

Η συνάντηση προέκυψε έπειτα από αμφίδρομο αίτημα προκειμένου να διερευνηθεί και να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο συνεργασίας. Στόχευση ήταν η συνδιαμόρφωση μιας ευρύτερης δυναμικής για την αντιμετώπιση των διακρίσεων και άλλων εμποδίων στην αγορά εργασίας που δύναται να αντιμετωπίσουν οι γονείς και οι σημαντικοί άλλοι που πλαισιώνουν το περιβάλλον ενός παιδιού με αναπηρία ή άλλες δυσκολίες. 
 
Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο "ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είναι ένα σχολείο ιστορικής σημασίας καθώς ιδρύθηκε το 1980 και ήταν το πρώτο ειδικό στο Βόλο. Συγχρόνως, στο σχολείο φοιτούν παιδιά με προβλήματα ακοής, όρασης και μαθησιακές δυσκολίες. Το σχολείο εδρεύει στη Νέα Ιωνία και το 10% των παιδιών είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες από τον οικισμό ΡΟΜΑ. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των σημαντικών άλλων στο περιβάλλον των μαθητών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, οι δύο ομάδες επαγγελματιών συζήτησαν τα εξής:
  • Παρουσίαση αμφιδρόμως του εργασιακού πλαισίου και ανταλλαγή καλών πρακτικών σε σύγχρονους τρόπους αναζήτησης εργασίας (λειτουργικές πλατφόρμες κ.α.)
  • Τρόποι συνεργασίας, τρόπος και κριτήρια παραπομπής
Ειδικότερα, συζητήθηκε η διεξαγωγή ενημερωτικής δράσης για τους γονείς και κηδεμόνες με στόχο την πληροφόρησή τους για τη δράση του Job Center καθώς επίσης και άλλων θεματικών που άπτονται στα ζητήματα των διακρίσεων, της απασχολησιμότητας και της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αρίστου επικοινωνίας ενώ τέθηκε χρονοδιάγραμμα δράσεων από τις αρχές του 2024.  Κατά τη συνάντηση το Job Center εκπροσωπήθηκε από: Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργό και Συντονίστρια), Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργό), Γεώργιο-Σταύρο Χριστοδούλου (Ψυχολόγο) και Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργό). Ταυτόχρονα, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο εκπροσώπησαν: η Ελισάβετ Τσιμπλίδου (Διευθύντρια-Εκπαιδευτικός), η Ελεονώρα-Ξένια Κόκκαλη (Ψυχολόγος) και ο Κοινωνικός Λειτουργός Μιχάλης Παπαδάκης.
 
Τέλος, δόθηκε κατάλληλο διαμορφωμένο ενημερωτικό υλικό προς διασύνδεση υπηρεσιών. 
 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

https://www.kekpa.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

 Για περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου "ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ", ανατρέξτε:

 

Ημερομηνία:

        15/11/2023

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  • Job Center, Λαχανά 5 & Λήμνου, Βόλος

Job Center

  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός)
  • Γεώργιος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος)
  • Θάλια Γεωργίου ( Κοινωνική Λειτουργός)
  • Βάσια Αλεξίου ( Κοινωνική Λειτουργός)

1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ

  • Ελισάβετ Τσιμπλίδου  (Εκπαιδευτικός-Διευθύντρια)
  • Μιχάλης Παπαδάκης (Κοινωνικός Λειτουργός)
  • Ελεονώρα-Ξένια Κόκκαλη (Ψυχολόγος) 

 

 

 

  

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.