Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Κεντρο Διημερευσης ΑμεΑ
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στα πλαίσια της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 20/12/2023 , η διασύνδεση της Κοινωνικού Λειτουργού του Κέντρου Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ το οποίο αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Δήμου Βόλου το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027, με την Κοινωνική Λειτουργό της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ιωλκού.

Κατά τη διάρκεια της δικτύωσης αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν την διαδικασία ένταξης των πολιτών στην Τοπική Μονάδα Υγείας και στις παροχές που δύναται να παρέχουν όπως είναι μεταξύ των άλλων , η συνταγογράφηση φαρμάκων, η νοσηλευτική φροντίδα, καθώς και η συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα υγείας και η παραπομπή των πολιτών σε κατάλληλες δομές.

 Επίσης , έγινε ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας και το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρέχει το Κέντρο Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ . Βασικός  στόχος του οποίου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

 Τέλος, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας προς όφελος των ατόμων με αναπηρίες και η πραγματοποίηση μελλοντικών δράσεων.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Τοπικής Μονάδας Υγείας μπορούν να επικοινωνήσουν  μέσω τηλεφώνου στο 2421044027 και του ΚΔΗΦ-ΑμεΑ μέσω τηλεφώνου στο

 

2023 12 20 KDHF AMEA Christmas 2

  

ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου,

Λήμνου 12 με Ελασσόνος στα Παλαιά Βόλου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-31860 ή μέσω email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..




ΠΡΑΞΗ: Επιχορήγηση ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ για τη συνέχιση λειτουργίας ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου

Αρ. ΟΠΣ 6003252