Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Τρίτη 10/10/2023 με πρωτοβουλία των στελεχών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης & Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "JOB CENTER" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ενημερωτική συνάντηση στο χώρο δραστηριοποίησης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία με αξιόπιστους Φορείς της "Κοινωνίας των Πολιτών" της περιοχής παρέμβασης, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Δομών, οι παρεχόμενες υπηρεσίες με επίκεντρο την υποστήριξη και ενδυνάμωση των κοινωνικο-οικονομικά αδύναμων συμπολιτών/συμπολιτισσών μας.

Τα στελέχη του Job Center έχοντας ως προτεραιότητα τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στην ομάδα-στόχο και τη διαμόρφωση ενός ισχυρού δικτύου συνεργατών με Φορείς που συγκροτούν την τοπική Κοινωνική Οικονομία, συναντήθηκαν με την Υπεύθυνη της Κουζίνας Αλληλεγγύης κα Αγγελική Ιωαννίτη. 

Κάθε στέλεχος του Job Center, παρουσίασε επιγραμματικά το ρόλο του στη Δομή και αναπτύχθηκε η φιλοσοφία του Project στη βάση   της κοινωνικής δράσης και στη σύζευξη των ποιοτικών κοινωνικών υπηρεσιών με την αγορά εργασίας. 

Η υπεύθυνη της «Κουζίνας Αλληλεγγύης» παρουσίασε την ιστορική διαδρομή και τις δράσεις της οργάνωσης από το 2010 έως σήμερα, με απώτερο στόχο την κάθε δυνατή βοήθεια σε  αυτούς που έχουν ανάγκη, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Πιο συγκεκριμένα, η «Κουζίνα Αλληλεγγύης» διανέμει πλήρες γεύματα από την έδρα της, ετοιμάζει και διαθέτει πακέτα τροφίμων που ωφελούνται πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, μοναχικοί ηλικιωμένοι, άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας και άποροι που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Επιπροσθέτως, είναι κοντά στα περιβαλλοντικά θέματα και σε ό,τι συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής συμμετέχοντας συνεργατικά σε εκδηλώσεις συλλόγων, ιδρυμάτων κ.α.   

Επιγραμματικά, στο πλαίσιο της διασύνδεσης, συζητήθηκαν τα εξής:

  • Κριτήρια εισδοχής, δικαιολογητικά και τρόπος λήψης υποστήριξης
  • Τρόπος προσφοράς (δωρεές, ανακύκλωση πλαστικών καπακιών και τηγανόλαδου, εθελοντική προσφορά)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Job Center εκπροσωπήθηκε από τα στελέχη, κα. Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια του Έργου), κα Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός) και την κα. Ιωάννα Μπεφάνη (Οικονομολόγος). Την Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κουζίνα Αλληλεγγύης» εκπροσώπησε η κα Αγγελική Ιωαννίτη, υπεύθυνη συντονίστρια της εθελοντικής ομάδας. 

Κλείνοντας, δόθηκε κατάλληλο διαμορφωμένο ενημερωτικό υλικό για τη διευκόλυνση των ωφελούμενων της Κουζίνας Αλληλεγγύης με τις Υπηρεσίες του Job Center. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

https://www.kekpa.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου, ανατρέξτε:

https://www.kouzinavolos.gr/

Κοραή 90, Βόλος, Π.Ε. Μαγνησία Τηλέφωνα: 2421038317, 6974 717412

e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 2023 10 10 JoBC Kouzina Allhleg

2023 10 10 JoBC Kouzina Allhleg 3

 

Ημερομηνία:  10/10/2023 
 Τόπος Διεξαγωγής:  Κουζίνα Αλληλεγγύης (Κοραή 90, Βόλος)
 Συμμετέχοντες:  
 JOB CENTER
  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια)
  • Ευθαλία Γεωργίου  (Κοινωνική Λειτουργός)
  • Ιωάννα Μπεφάνη (Οικονομολόγος)
Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου:
  • Αγγελική Ιωαννίτου (Υπεύθυνη/εκπρόσωπος και ενεργή εθελόντρια)

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.