Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Η δομή δραστηριοποιείται και παρέχει υπηρεσίες σε άτομα με προβλήματα στέγης τα τελευταία χρόνια καλύπτοντας τόσο την πόλη του Βόλου όσο και τα περίχωρα. 

Όλη αυτή την περίοδο έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνεργασίας και παραπομπής με τις υπηρεσίες της πόλης καλύπτοντας όποτε είναι εφικτό τις ανάγκες των ευάλωτων περιπτώσεων. Με στόχο την επικαιροποίηση των συνεργασιών με τους φορείς πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Από την πλευρά του Ξενώνα συμμετείχαν η κα Θεοδωροπούλου, κοινωνική λειτουργός και η κα Βασιλειά νοσηλεύτρια της δομής. Η συνάντηση έλαβε χώρα στη ψυχιατρική κλινική με συμμετέχοντες τον διευθυντή κ Ασπραδάκη, την κα Τούλα κοινωνική λειτουργό, την κα Τότσικα ψυχίατρο και τους ειδικευόμενους ψυχιατρικής κα Σταθοπούλου, κ Αντωνίου και κ Κατηφόρη.

Η συνάντηση ξεκίνησε με την ενημέρωση των στελεχών της ψυχιατρικής κλινικής σχετικά με τη λειτουργία του ξενώνα αστέγων και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτόν. Δόθηκε περαιτέρω έμφαση στη ψυχιατρική γνωμάτευση που απαιτείτε για την καταλληλότητα συμβίωσης με άλλα άτομα σε κοινωνική δομή και σε ποιες περιπτώσεις η παρουσία ψυχικής ασθένειας δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να ενταχθεί κάποιος στο ξενώνα αστέγων. Επίσης, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για κάποια επιμέρους θέματα όπως η φαρμακευτική αγωγή και η πρακτική παραπομπής που προτάθηκε να ακολουθείται. Η συνάντηση έκλεισε με θετικό πρόσημο για όλους τους συμμετέχοντες καθώς δόθηκε η ευκαιρία να αποσαφηνιστούν τα παραπάνω σημεία.

Τέλος, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του ξενώνα αστέγων προς διάθεση της ψυχιατρικής κλινικής.


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Cooperation

 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.