Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, αποτελεί τη βασική δομή στεγαστικής υποστήριξης για άτομα που αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες τόσο στην πόλη του Βόλου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Έχοντας ως στόχο την καλύτερη δυνατή δικτύωση με τους φορείς της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του ξενώνα και του Κέντρου Κοινότητας Νοτίου Πηλίου που έχει έδρα την Αργαλαστή.

Με τη στήριξη της προέδρου της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ Σοφίας Χάλαρη, συμμετείχαν στη συνάντηση από τη πλευρά του Ξενώνα Αστέγων οι κοινωνικοί λειτουργοί Βησσαρία Θεοδωροπούλου και Ελένη Δούκα, η νοσηλεύτρια  Χαρίκλεια Βασιλειά και από την πλευρά του Κέντρου Κοινότητας Νοτίου Πηλίου η κοινωνική λειτουργός Δέσποινα Θεοδώρου και η ψυχολόγος Μαρία Ζώγα.  

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Κεντρικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η παρουσίαση της λειτουργίας του Ξενώνα Αστέγων περιλαμβάνοντας τις προϋποθέσεις ένταξης και τις προσφερόμενες υπηρεσίες της δομής. Επίσης, έγινε αναφορά στην ομάδα street work και στις καλές πρακτικές προσέγγισης των αστέγων. Από την πλευρά τους τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας ενημέρωσαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα για τα στεγαστικά προβλήματα που έχουν προκύψει σε μια μεγάλη μερίδα κατοίκων. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δυο δομών, προχωρώντας σε παραπομπές κατοίκων της περιοχής στο ξενώνα αστέγων. Τέλος, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του Ξενώνα Αστέγων  προς διάθεση του Κέντρου Κοινότητας.   

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Cooperation

 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.