Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Πέμπτη 08-02-2024 το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για τους εξυπηρετούμενους της δομής της ΑΜΚΕ ΔΙΟΔΟΣ «Κ.Η.Π.Ο.Σ.» με θέμα: «Επικοινωνιακές Και Επαγγελματικές Δεξιότητες στο Χώρο Εργασίας».

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες ήταν ένα μικρό group από ωφελούμενους της ομάδος σταδιοδρομίας του Κέντρου Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.», ενώ οι εισηγητές ήταν μέλη της διεπιστημονικής ομάδος του Job Center: κοςΧριστοδούλου Γεώργιος – Σταύρος (Ψυχολόγος) και η κα Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός). 

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η ψυχοεκπαίδευση των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών στο θέμα της επικοινωνίας, στα μέσα με τα οποία αυτήν επιτυγχάνεται, καθώς και η παρουσίαση χρήσιμων τρόπων με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος. Επίσης, παρουσιάστηκαν επικοινωνιακές δεξιότητες (ενεργητική ακρόαση, ανατροφοδότηση, κ.α.) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και σε επαγγελματικά πλαίσια.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, οι εξυπηρετούμενοι είχαν την ευκαιρία, να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους, να προσπαθήσουν να κατανοήσουν και να εξασκηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο πάνω στις προαναφερόμενες επικοινωνιακές δεξιότητες.

Τέλος, παρουσιάστηκαν κάποιες επαγγελματικές δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες σε κάθε εργασιακό πλαίσιο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν δικά τους βιώματα και εμπειρίες και να εστιάσουν στα σημεία εκείνα που οι ίδιοι θεωρούν ότι χρειάζονται εξάσκηση.

Συμπερασματικά, υπήρξε πολύ θετική ανατροφοδότηση από όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες και εκφράστηκε η επιθυμία για συμμετοχή και στα επόμενα προγραμματισμένα εργαστήρια για την περαιτέρω ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης & τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Ημέρας "ΚΗΠΟΣ", ανατρέξτε:

Diodos > Υπηρεσίες > Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ»


Ημερομηνία:

           8/2/2024

Διάρκεια 

         11:00πμ με 13:00μμ

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
  • Κέντρο Ημέρας «Κ.Η.Π.Ο.Σ.», Μεταμορφώσεως 23Α, Βόλος

Job Center

  • Χριστοδούλου Γεώργιος - Σταύρος (Ψυχολόγος)
  • Γεωργίου Ευθαλία (Κοινωνική Λειτουργός)

ΑΜΚΕ ΔΙΟΔΟΣ ΚΗΠΟΣ

  • Κεχαγιά Άρτεμις (Ψυχολόγος)

 

24jan. UNInternationalDayEducation     24jan. UNInternationalDayEducation

 

 

 

 

 

 

 

2024 02 08 JoBC Viomat KHPOS42024 02 08 JoBC Viomat KHPOS1Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος "Θεσσαλία 2021-'27".