Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Έχοντας επίκεντρο την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, συνεχίζει τις συναντήσεις με αξιόπιστους Φορείς που δραστηριοποιούνται στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης.
Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 24η Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε ένα ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα ανάμεσα σε στελέχη του Job Center και του νεοσύστατου Κλιμακίου Υποστήριξης Πλημμυροπαθών της ΑΜΚΕ Δίοδος.
Ο σκοπός της εν λόγω συνάντησης ήταν η διερεύνηση συνεργασίας, η ανάπτυξη σχέσεων για την προώθηση στοχευμένων υπηρεσιών καθώς επίσης και η άντληση πληροφοριών από τη μέχρι τώρα εμπειρία από τους Φορείς που δραστηριοποιούνται στην πρώτη γραμμή με ενεργό τρόπο. 
Αμφίδρομα, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν το ιστορικό συναντήσεων με θεσμικούς αλλά και με Φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών κατά τους τελευταίους δύο μήνες, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία. 
 
Η ομάδα του νεοσύστατου Κλιμακίου της ΑΜΚΕ Δίοδος αποτελείται από 2 Κοινωνικούς Λειτουργούς και δύο Ψυχολόγους (εκ των οποίων η μία πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση) και δραστηριοποιείται τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στην ευρύτερη Μαγνησία. 
Η παροχή των υπηρεσιών συνίσταται στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ατομικές και ομαδικές συμβουλευτικές συνεδρίες προς ενήλικο πληθυσμό που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023.
 
Κατά τη συνάντηση ενθαρρύνθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος για την αποτελεσματική υποστήριξη των συνανθρώπων μας και αναδείχθηκαν οι τρόποι συνεργασίας και οριστικοποιήθηκαν ενδελεχώς τα εξής σημεία:
  • τρόπος αμφίδρομων παραπομπών
  • είδη πρώτης ανάγκης
  • συνέργειες και διασύνδεση με την αγορά εργασίας
Το Job Center εκπροσωπήθηκε από τη Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια), τη Βάσια Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός) και την Ιωάννα Μπεφάνη (Οικονομολόγο), ενώ το νεοσύστατο Κλιμάκιο της ΑΜΚΕ Δίοδος εκπροσωπήθηκε από τον Απόστολο Αθανασίου (Κοινωνικός Λειτουργός) και τη Βασιλική Μυλωνά (Ψυχολόγο).
Συνακόλουθα, οι δύο Δομές αποφάσισαν την άμεση συνεργασία για τη βελτίωση των υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τους πλημμυροπαθείς συμπολίτες/συμπολίτισσές μας.
Τέλος, δόθηκε αμφίδρομο ενημερωτικό υλικό.
 
Για περισσότερες πληροφορίες για το Κλιμάκιο Υποστήριξης Πλημμυροπαθών Μαγνησίας,
επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6936708485, 2421031993. Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00πμ με 16:00μμ ή μέσω της ιστοσελίδας της ΑΜΚΕ Δίοδος: https://www.diodo.gr/
 
Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:
 
2023 11 24 JoBC KHPOS PLYMM 1
 
 

Ημερομηνία:

        09/11/2023, 13:30μμ με 15:00μμ 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

  • Job Center, Λαχανά 5 & Λήμνου, Βόλος

Job Center

  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός)
  • Βάσια Αλεξίου ( Κοινωνική Λειτουργός)
  • Ιωάννα Μπεφάνη (Οικονομολόγος)

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 

  • Βασιλική Μυλωνά  (Ψυχολόγος)
  • Απόστολος Αθανασίου (Κοινωνικός Λειτουργός)

 

  

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.