Εργαλεια

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ
Τη Δευτέρα 29 Μαΐου πραγματοποήθηκε η γιορτή λήξης του χειμερινού προγράμματος του ΚΔΑΠ Προσφυγικών. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Θέατρο στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας γέμισε από μικρούς και μεγάλους θεατές, οι οποίοι παρακολούθησαν μια ιδιαίτερη παρουσίαση ενός παραμυθιού που δημιουργήθηκε από τα παιδιά του εργαστηρίου παραμυθιού του Κέντρου.

 «Ο Φίλιππος και η χελώνα-σφεντόνα», εικονογραφήθηκε από τα παιδιά του εργαστηρίου ζωγραφικής και το παραμύθι πήρε μορφή. Τα παιδιά του θεατρικού παιχνιδιού «έπαιξαν» το παραμύθι στη σκηνή του θεάτρου και τα σκηνικά, που είχαν ήδη φτιάξει τα παιδιά του εργαστηρίου των κατασκευών, παρουσιάζονταν ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εξέλιξη της ιστορίας.

Το προσωπικό του Κέντρου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τα παιδιά που έδωσαν πνοή και ζωντάνια στο έργο αυτό αλλά και τους γονείς και όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του στο θέατρο.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικής Τέχνης που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 15/6 με την έκθεση εικαστικών εργαστηρίων των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και το Β΄ΚΔΑΠ Βόλου και το Στέκι Παιδιού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, με θεατρικές, μουσικές παραστάσεις και θέατρο σκιών.

Η συντονίστρια της δομής

 

Γιακουμίδη Ελευθερία


Η δομή του ΚΔΑΠ Προσφυγικών αποτελεί πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 - 2020.


 

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης