Δημοφιλη

Grid List

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουάριου 2017 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κ.Η.Φ.Η. Νέας Αγχιάλου της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ του Δήμου Βόλου . Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων και απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κα Γεωργία Τοκαλή- Μποντού,

Σε επικοινωνία στελεχών μας με το ΗΔΙΚΑ σχετικά με μέλος της οικογένειας που κάνει την σταρτιωτική του θητεία, πληροφορηθήκαμε τα εξής:

  • Εάν κάποιο μέλος της οικογένειας υπηρετεί στο στρατό θα πρέπει να το διαγράψουμε.
  • Για να γίνει αυτό χρειάζεται βεβαίωση απο τη μονάδα στην οποία υπηρετεί (όχι από το ΚΕΠ ή τη στρατολογία)

Καλησπέρα σε όλους,

Ακολουθούν κάποιες διευκρινίσεις για κάποια από τα ερωτήματα που επαναλαμβάνονται. Παρακαλούμε θερμά, για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων που υποδέχονται και καταχωρούν αιτήσεις (και που ενδεχόμενα δεν περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα παραληπτών ή δεν λαμβάνουν τα μηνύματα):

ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ:

· Διαμονή μέλους του νοικοκυριού στο εξωτερικό: όταν μέλος του νοικοκυριού διαμένει, αποδεδειγμένα, μόνιμα στο εξωτερικό δεν προσμετράται ως μέλος του νοικοκυριού. Κατ’ εξαίρεση, σύζυγος (και μόνο) που διαμένει στο εξωτερικό και υποβάλλει κοινή φορολογική δήλωση με τον/την σύζυγο του, θεωρείται μέλος του νοικοκυριού.

Την Δευτέρα 13/02/17 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής - Υπηρεσία ορόφων - Εμπορευματογνωσία)» και «Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρας (chef)» στην έκθεση τουριστικού περιεχομένου HO.RE.CA 2017, στην Αθήνα, (Εκθεσιακό Κέντρο αεροδρομίου Αθηνών). Η διεθνής έκθεση HO.RE.CA είναι από τις κορυφαίες εκθέσεις του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα,

Τις 200.000 έφτασαν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ανέφερε η Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και πρόσθεσε ότι και οι 700.000 - τελικός αριθμός που αναμένεται για τους δικαιούχους του ΚΕΑ - θα έχουν μειωμένο ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες παροχές.

Στο ΙΙΕΚ μας φιλοξενήθηκαν για 2 εβδομάδες 5 σπουδαστές της ανώτερης σχολής μόδας της Τσεχίας, VOSONSPSO, με πρόγραμμα, Erasmus+. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν μαθήματα κυρίως στην ειδικότητα του Ενδύματος, αλλά και σε άλλες ειδικότητες με συναφή μαθήματα. Κατά την παραμονή τους, επισκέφθηκαν επιχειρήσεις κατασκευής ενδυμάτων,όπου ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους για την παραγωγή ενδυμάτων στη χώρα μας.

Θα ήθελες να πάρεις μέρος σε μια εμπειρία 6 μηνών εθελοντισμού στη Βουδαπέστη;

  • Έχεις θέληση και ενθουσιασμό, ασχολείσαι με κοινωνικά θέματα, ή ίσως έχεις κάποιες δημιουργικές ικανότητες;
  • Είσαι έτοιμη/ος να ξεκινήσεις μια εθελοντική υπηρεσία το Μάρτη του 2017;

Στο πλαίσιο του έργου ”YEP, Youth Empowerment in Practise” (Ενδυνάμωση Νέων στην Πράξη) του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Erasmus + 2014-20, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service-EVS)’, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνεργάζεται με την οργάνωση-συντονιστή του έργου Artemisszió Foundation από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με βασικό αντικείμενο την αποστολή ενός νέου εθελοντή 18-30 ετών για διάστημα έξι (6) μηνών στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Διαδικτυακή πύλη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.»
Την Παρασκευή 30/09/2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Βρυξέλλες η εναρκτήρια εκδήλωση για τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ε.Ε. με τίτλο WE-gate.

Ο ιστότοπος http://wegate.eu/  παρέχει πρόσβαση σε ουσιαστική πληροφόρηση και υποστήριξη στις γυναίκες που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα, αναζητούν πηγές χρηματοδότησης, έχουν άμεση ανάγκη εξειδικευμένης συμβουλευτικής ή/και κατάρτισης, προκειμένου να διοικήσουν με επιτυχία την επιχείρησή τους ή/και να διευρύνουν το πεδίο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Ο κύριος στόχος των συστημάτων επικύρωσης της μη-τυπικής και της άτυπης μάθησης είναι να καταστήσουν ορατό όλο το εύρος των ικανοτήτων ενός ατόμου επιτρέποντας έτσι την αυτοανάπτυξη και την πρόσβαση σε περαιτέρω εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ

Το έργο "Ενσυναίσθηση Νέων στα Σχολεία (Youth Empathy at Schools) - YES" ήταν μια πρωτοβουλία μιας ομάδας 8 νέων (6 με αναπηρία και 2 χωρίς) που με την υποστήριξη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υλοποιήθηκε για 8 μήνες από τον Οκτώβρη του 2013 ως το Μάη του 2014

Η ομάδα των 8 νέων οργάνωσε και υλοποίησε παρεμβάσεις σε 7 δημοτικά σχολεία της πόλης του Βόλου.

Στις 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής απολυτήριων τίτλων Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου. Στις εξετάσεις της 30ης Μαίου που πραγματοποιήθηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, έλαβαν μέρος 17 γυναίκες Ρομά, οι οποίες κατόρθωσαν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μία δράση του διακρατικού προγράμματος ROM-ACT, που υλοποιείται από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Δημιουργική Απασχόληση για τα Παιδιά
Διαύγεια

Δημοφιλη

Grid List

Cover-Odigos-Ypiresion-2015Εκδόθηκε για το 2015, ο οδηγός κοινωνικών υπηρεσιών και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών με κοινωνικό χαρακτήρα με επικαιροποιημενα στοιχεία των φορέων της πόλης.

Περισσότερα...

KEKPA-DIEK-LOGO pngΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2017
για τη σύναψη (1) ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ειδικ. Κοινωνικής Εργασίας
στο πλαίσιο του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2014 - 2020»

για εργασία στο Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ (στα Παλαιά Βόλου)

Περισσότερα...
OUTSIDER ART-Μη Αναμενόμενη Τέχνη

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου έκθεση τέχνης με δημιουργίες ΑμεΑ, στο Κτίριο «Τσικρίκη»,  Ιάσονος 145 με Γαμβέτα. Την έκθεση διοργανώνει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και θα παρουσιαστούν δημιουργίες ατόμων με αναπηρίες που απασχολούνται στο ΚΔΑΠμεΑ. Έργα που συγκεντρώθηκαν γιατί αποκαλύπτουν το απροσδόκητο, την προσπάθεια να περιγράψουν με παρόρμηση ψυχικές καταστάσεις, ανησυχίες, σχέσεις, σωματικούς περιορισμούς, να επικοινωνήσουν συναισθήματα, ανάγκες και να μας ξαναθυμίσουν ότι η τέχνη είναι θεραπευτική.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Εθνικά Προγράμματα
Δ Ι Α Υ Γ Ε Ι Α