Δημοφιλη

Grid List

Τις 200.000 έφτασαν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ανέφερε η Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και πρόσθεσε ότι και οι 700.000 - τελικός αριθμός που αναμένεται για τους δικαιούχους του ΚΕΑ - θα έχουν μειωμένο ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες παροχές.

Σας ενημερώνουμε ότι στις διαθέσιμες σχέσεις των μελών του νοικοκυριού με το νοικοκυριό προστέθηκαν οι επιλογές:

Συνιδιοκτησία,
Συνενοικίαση
Οι επιλογές αυτές καθώς και οι:
Σύζυγος,
Τέκνο (έως 25 ετών)
Εξαιρούνται από τον έλεγχο του φιλοξενούμενου και μπορούν να προστεθούν ως μέλη του νοικοκυριού από χρήστες Δήμων με κατάλληλα έγγραφα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είμαι χειρίστρια ΚΕΑ από το δήμο Βόλου. Ξεκίνησα αίτηση ωφελούμενου ο οποίος μένει με την οικογένειά του και φιλοξενεί ακόμη μια οικογένεια. Η φιλοξενούμενη οικογένεια είναι έγγαμη με ένα παιδί. Στη πλατφόρμα του ΚΕΑ φαίνεται μόνο ο σύζυγος της δεύτερης φιλοξενούμενης οικογένειας χωρίς τη σύγυζο και το παιδί τους. Πώς μπορώ να προσθέσω και αυτά τα μέλη; Με καλύπτει η φωτοτυπία του Ε1 τους που δείχνει ότι ο άνθρωπος υποβάλλει κανονικά δήλωση με τη γυναίκα του και έχουν 1 παιδι΄; Πρέπει να μου προσκομίσουν και κάτι άλλο;

Συνάδελφοι καλημέρα, ΄

όπως πληροφορήθηκα από το ΗΔΙΚΑ, για τους ωφελούμενους του "ΣΤΕΓΑΣΗ και ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ", θα ανοίξουν πεδίο από την ερχόμενη εβδομάδα για να μπορέσουμε να υποβάλλουμε τις αιτήσεις τους.

Σταυρούλα Καρτσιδήμα

Η χειρίστρια Τζ. Τζιότζιου μας έστειλε ενημέρωση μετά από συνομιλία με χειριστή του ΗΔΙΚΑ, για τις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας σε ακίνητο

  • Από Δευτέρα ανοίγει κωδικός συνιδιοκτησίας για όσους έχουν από 50% σπίτι στο ΚΕΑ.

Σε επικοινωνία με το ΗΔΙΚΑ επιβεβαιώνουν την πληροφορία με τη διευκρίνηση ότι θα δίνεται η δυνατότητα να δηλώνουν ξεχωριστά τα ποσοστά συνιδιοκτησίας ΑΛΛΑ η αίτηση θα είναι κοινή αφού μένουν στο ίδιο σπίτι. Ο ένας θα είναι ο αιτών και ο άλλος θα δηλώνεται ως μέλος

Απρόσκοπτα συνεχίζεται η κατάθεση και έγκριση αιτήσεων για το ΚΕΑ.

66.000 εγκεκριμένες αιτήσεις, 172.000 αιτήσεις προσωρινά αποθηκευμένες.

Θα ήθελες να πάρεις μέρος σε μια εμπειρία 6 μηνών εθελοντισμού στη Βουδαπέστη;

  • Έχεις θέληση και ενθουσιασμό, ασχολείσαι με κοινωνικά θέματα, ή ίσως έχεις κάποιες δημιουργικές ικανότητες;
  • Είσαι έτοιμη/ος να ξεκινήσεις μια εθελοντική υπηρεσία το Μάρτη του 2017;

Στο πλαίσιο του έργου ”YEP, Youth Empowerment in Practise” (Ενδυνάμωση Νέων στην Πράξη) του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Erasmus + 2014-20, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service-EVS)’, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνεργάζεται με την οργάνωση-συντονιστή του έργου Artemisszió Foundation από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με βασικό αντικείμενο την αποστολή ενός νέου εθελοντή 18-30 ετών για διάστημα έξι (6) μηνών στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Διαδικτυακή πύλη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.»
Την Παρασκευή 30/09/2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Βρυξέλλες η εναρκτήρια εκδήλωση για τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ε.Ε. με τίτλο WE-gate.

Ο ιστότοπος http://wegate.eu/  παρέχει πρόσβαση σε ουσιαστική πληροφόρηση και υποστήριξη στις γυναίκες που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα, αναζητούν πηγές χρηματοδότησης, έχουν άμεση ανάγκη εξειδικευμένης συμβουλευτικής ή/και κατάρτισης, προκειμένου να διοικήσουν με επιτυχία την επιχείρησή τους ή/και να διευρύνουν το πεδίο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Ο κύριος στόχος των συστημάτων επικύρωσης της μη-τυπικής και της άτυπης μάθησης είναι να καταστήσουν ορατό όλο το εύρος των ικανοτήτων ενός ατόμου επιτρέποντας έτσι την αυτοανάπτυξη και την πρόσβαση σε περαιτέρω εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ

Το έργο "Ενσυναίσθηση Νέων στα Σχολεία (Youth Empathy at Schools) - YES" ήταν μια πρωτοβουλία μιας ομάδας 8 νέων (6 με αναπηρία και 2 χωρίς) που με την υποστήριξη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υλοποιήθηκε για 8 μήνες από τον Οκτώβρη του 2013 ως το Μάη του 2014

Η ομάδα των 8 νέων οργάνωσε και υλοποίησε παρεμβάσεις σε 7 δημοτικά σχολεία της πόλης του Βόλου.

Στις 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής απολυτήριων τίτλων Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου. Στις εξετάσεις της 30ης Μαίου που πραγματοποιήθηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, έλαβαν μέρος 17 γυναίκες Ρομά, οι οποίες κατόρθωσαν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μία δράση του διακρατικού προγράμματος ROM-ACT, που υλοποιείται από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Δημιουργική Απασχόληση για τα Παιδιά
Διαύγεια

Δημοφιλη

Grid List

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 26-10-2016 και ώρα 20.00-21.30 μ.μ. αρχίζουν για τρίτη συνεχή χρονιά (και θα λήξουν 23 Νοεμβρίου 2016) στο Αμφιθέατρο του Μεταξουργείου οι 5 βιωματικές παρουσιάσεις πάνω σε ψυχολογικά θέματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητα. Η κλινική ψυχολόγος κα Βίκη Πουλημένου-Τεσντόρμπ εκθέτει τα προβλήματα, προτείνει λύσεις. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου (Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ.).

 Πίνακες κατάταξης  για καθαριστή/καθαρίστρια ΥΕ σύμφωνα με την προκήρυξη ΣΟΧ1/2016. 

Περισσότερα...
OUTSIDER ART-Μη Αναμενόμενη Τέχνη

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου έκθεση τέχνης με δημιουργίες ΑμεΑ, στο Κτίριο «Τσικρίκη»,  Ιάσονος 145 με Γαμβέτα. Την έκθεση διοργανώνει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και θα παρουσιαστούν δημιουργίες ατόμων με αναπηρίες που απασχολούνται στο ΚΔΑΠμεΑ. Έργα που συγκεντρώθηκαν γιατί αποκαλύπτουν το απροσδόκητο, την προσπάθεια να περιγράψουν με παρόρμηση ψυχικές καταστάσεις, ανησυχίες, σχέσεις, σωματικούς περιορισμούς, να επικοινωνήσουν συναισθήματα, ανάγκες και να μας ξαναθυμίσουν ότι η τέχνη είναι θεραπευτική.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Εθνικά Προγράμματα
Δ Ι Α Υ Γ Ε Ι Α