Δημοφιλη

Grid List

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, η μαία του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού του Γ. Ν. Β. κα Καλαϊτζή Κατερίνα και η επισκέπτρια υγείας κα Ντούλια Παναγιώτα πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με ομάδα εφήβων στο χώρο του Κέντρου Στήριξης Ρομά Αγίας Παρασκευής, δομή της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ., με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους όσον αφορά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τα μέτρα πρόληψης αυτών. Η ομάδα παρακολούθησε εικόνες σχετικά με την εμφάνιση και την εξέλιξη των νοσημάτων και εξέφρασαν ερωτήματα που συζητήθηκαν με την κα Καλαϊτζή και την κα Ντούλια.

Τα νήπια του Αρχιμανδρίτειου Παδικού Σταθμού Κατηχωρίου γιόρτασαν με χαρά τη γιορτή της Αεροπορίας . Αφηγηθήκαμε τον μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου και κατασκευάσαμε μικρά αεροπλανάκια..

Τη Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στα Χάνια με την ομάδα των "Ρομαλέων" με τη συνοδεία και υποστήριξη της ΕΠΟΜΕΑ. Τα παιδιά, μαζί με 3 στελέχη του Κέντρου Στήριξης Ρομά Αλιβερίου και 7 μέλη της ΕΠΟΜΕΑ, ξεκίνησαν απο τη περιοχή της Αλυκόπετρας στα Χάνια, κατευθύνθηκαν στο σανατόριο όπου και ξεναγήθηκαν από το μέλος της ΕΠΟΜΕΑ Αλέξανδρο Χατζηχαραλάμπους και κατέληξαν στο καταφύγιο του φυσιολατρικού ομίλου "Παν" όπου και τους προσφέρθηκε γεύμα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Την έκθεση ζωγραφικής του Πωλ Σουλικιά με θέμα «έργα και εποχές», η οποία φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο Νέας Ιωνίας, οι μικροί φίλοι του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η Ε.Ε.Τ.Α.Α. και ανάδοχος του έργου είναι η Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.

Τα ΚΗΦΗ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου προσκαλούν ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής με σκοπό την ένταξή τους στις δομές και τις δραστηριότητες τους.

Τα ΚΗΦΗ, τα οποία είναι δομές συγχρηματοδοτούμενες από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι σύγχρονες ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εορτασμός του ‘ΟΧΙ’ στον Αρχιμανδρίτειο Παιδικό Σταθμό Κατηχωρίου.
Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 γιορτάστηκε η επέτειος του ‘ΟΧΙ’, από τα νήπια που φιλοξενούνται στον εν λόγω παιδικό σταθμό.
Ανοίγοντας το μπαούλο των αναμνήσεων τα παιδιά προσέγγισαν από την δική τους οπτική τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τότε. Η γιορτή πλαισιώθηκε με ποιήματα και τραγούδια από τα ίδια και ολοκληρώθηκε με την παρέλαση τους στο χώρο του σχολείου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Διαδικτυακή πύλη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.»
Την Παρασκευή 30/09/2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Βρυξέλλες η εναρκτήρια εκδήλωση για τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ε.Ε. με τίτλο WE-gate.

Ο ιστότοπος http://wegate.eu/  παρέχει πρόσβαση σε ουσιαστική πληροφόρηση και υποστήριξη στις γυναίκες που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα, αναζητούν πηγές χρηματοδότησης, έχουν άμεση ανάγκη εξειδικευμένης συμβουλευτικής ή/και κατάρτισης, προκειμένου να διοικήσουν με επιτυχία την επιχείρησή τους ή/και να διευρύνουν το πεδίο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Ο κύριος στόχος των συστημάτων επικύρωσης της μη-τυπικής και της άτυπης μάθησης είναι να καταστήσουν ορατό όλο το εύρος των ικανοτήτων ενός ατόμου επιτρέποντας έτσι την αυτοανάπτυξη και την πρόσβαση σε περαιτέρω εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ

Το έργο "Ενσυναίσθηση Νέων στα Σχολεία (Youth Empathy at Schools) - YES" ήταν μια πρωτοβουλία μιας ομάδας 8 νέων (6 με αναπηρία και 2 χωρίς) που με την υποστήριξη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υλοποιήθηκε για 8 μήνες από τον Οκτώβρη του 2013 ως το Μάη του 2014

Η ομάδα των 8 νέων οργάνωσε και υλοποίησε παρεμβάσεις σε 7 δημοτικά σχολεία της πόλης του Βόλου.

Στις 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής απολυτήριων τίτλων Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου. Στις εξετάσεις της 30ης Μαίου που πραγματοποιήθηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, έλαβαν μέρος 17 γυναίκες Ρομά, οι οποίες κατόρθωσαν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μία δράση του διακρατικού προγράμματος ROM-ACT, που υλοποιείται από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΩΝ

Το έργο ''Διμερείς ανταλλαγές επιθυμιών και αναγκών των νέων • Bilateral exchange of YOU-th WI-shes and N-eeds) • YOU WIN'' ήταν μια Δραστηριότητα Ανταλλαγής Νέων με αναπηρίες 8-ημερών που χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με συντονισμό από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

H ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος για τον Εθελοντισμό (EVS) έστειλε στη Ρωσία τον εθελοντή Μάριο Καραμπαγλίδη 25 ετών.

Δημιουργική Απασχόληση για τα Παιδιά
Διαύγεια

Δημοφιλη

Grid List

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 26-10-2016 και ώρα 20.00-21.30 μ.μ. αρχίζουν για τρίτη συνεχή χρονιά (και θα λήξουν 23 Νοεμβρίου 2016) στο Αμφιθέατρο του Μεταξουργείου οι 5 βιωματικές παρουσιάσεις πάνω σε ψυχολογικά θέματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητα. Η κλινική ψυχολόγος κα Βίκη Πουλημένου-Τεσντόρμπ εκθέτει τα προβλήματα, προτείνει λύσεις. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου (Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ.).

Η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ενδιαφέρεται για σύναψη σύμβασης εργασίας για ένα (1) άτομα για την κάλυψη αναγκών ΝΠΙΔ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ), που εδρεύει στο Βόλο, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Υγιεινή και Ασφάλεια Εργαζομένων» συνολικής διάρκειας έως δώδεκα (12) μήνες . Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης θα το βρείτε εδώ:

Περισσότερα...
Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Εθνικά Προγράμματα
Δ Ι Α Υ Γ Ε Ι Α