Δημοφιλη

Grid List

«Η περιπέτεια μιας νότας», ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο από το Μουσικό Σύνολο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης.  Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και ώρα 7:30μ.μ. στην αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας θα παρουσιαστεί μουσικό-θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η περιπέτεια μιας νότας», μια αυτοσχέδια μουσική ιστορία.

Το ΙΙΕΚ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την "Κατασκευή και το ψήσιμο καμινιού ανοικτής φωτιάς-χαρτιού" που διοργανώνει το Τμήμα Κεραμικής την Τρίτη 16 Μαϊου 2017 
και ώρα 15:00 έως 22:00 στον αύλιο χώρο του ΙΙΕΚ, Ρήγα Φεραίου και Χείρωνος -Πλατεία Επτά Πλατανίων- στο Βόλο.

Σας ενημερώνουμε ότι από 11/5/2017 τα στοιχεία του ΚΕΑ διασταυρώνονται και με τις νέες εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις.

Αν δεν βρεθεί εκκαθαρισμένη φετινή φορολογική δήλωση (φορολογικού έτους 2016), η διασταύρωση γίνεται με την περυσινή εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση (φορολογικού έτους 2015). Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται μέχρι και την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/2017 - ΦΕΚ 1474/Β/28-4-2017 Υπουργικής Απόφασης, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ εντάσσονται αυτοδίκαια στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»

Για να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ, χρειάζεται ο/η αιτών/ουσα να δηλώσει ότι επιθυμεί την συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα.

Αυτό γίνεται με την αντίστοιχη επιλογή που είναι διαθέσιμη στην φόρμα της αίτησης του ΚΕΑ.

Με αφορμή αρκετές ερωτήσεις σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η αξιοποίηση των στοιχείων των νέων φορολογικών δηλώσεων για τις ανάγκες των διασταυρώσεων του ΚΕΑ, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η υποχρέωση των πολιτών που αιτούνται ΚΕΑ για αναγραφή των εισοδημάτων τους το τελευταίο εξάμηνο είναι ανεξάρτητη με τις πηγές των διασταυρώσεων. Είναι λάθος να θεωρεί κάποιος δεδομένες τις πηγές των διασταυρώσεων και αυτό ισχύει και για τις φορολογικές δηλώσεις.
Αναφορικά με την αξιοποίηση των εφετινών φορολογικών δηλώσεων, περιμένουμε από την ΑΑΔΕ απάντηση για το πότε αυτές είναι αξιοποιήσιμες με ασφάλεια. Είναι πολύ πιθανόν πάντως να πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα ο κύκλος υποβολής φορολογικών δηλώσεων για εφέτος. ​
Από την ομάδα υποστήριξης του ΚΕΑ

Στο πλαίσιο συνεργασίας των Κέντρων Στήριξης ΡΟΜΑ Αγίας Παρασκευής και Αλιβερίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου, με τον Σταθμό Προστασίας Μητέρας Παιδιού και Εφήβου (Σ.Π.Μ.Π.Ε.) του ΠΕΔΥ Βόλου, κλιμάκιο του οποίου αποτελούν οι επισκέπτριες υγείας κα Δήμου Σωτηρία, κα Πέτρου Βασιλική, κα Πρασά Ελένη, κα Τρικαλλιώτη Σοφία καθώς και η παιδίατρος κα Μίτωβα Ρενάτα,

Θα ήθελες να πάρεις μέρος σε μια εμπειρία 6 μηνών εθελοντισμού στη Βουδαπέστη;

  • Έχεις θέληση και ενθουσιασμό, ασχολείσαι με κοινωνικά θέματα, ή ίσως έχεις κάποιες δημιουργικές ικανότητες;
  • Είσαι έτοιμη/ος να ξεκινήσεις μια εθελοντική υπηρεσία το Μάρτη του 2017;

Στο πλαίσιο του έργου ”YEP, Youth Empowerment in Practise” (Ενδυνάμωση Νέων στην Πράξη) του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘Erasmus + 2014-20, Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service-EVS)’, η Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνεργάζεται με την οργάνωση-συντονιστή του έργου Artemisszió Foundation από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, με βασικό αντικείμενο την αποστολή ενός νέου εθελοντή 18-30 ετών για διάστημα έξι (6) μηνών στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Διαδικτυακή πύλη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ε.Ε.»
Την Παρασκευή 30/09/2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Βρυξέλλες η εναρκτήρια εκδήλωση για τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ε.Ε. με τίτλο WE-gate.

Ο ιστότοπος http://wegate.eu/  παρέχει πρόσβαση σε ουσιαστική πληροφόρηση και υποστήριξη στις γυναίκες που πραγματοποιούν τα πρώτα τους βήματα, αναζητούν πηγές χρηματοδότησης, έχουν άμεση ανάγκη εξειδικευμένης συμβουλευτικής ή/και κατάρτισης, προκειμένου να διοικήσουν με επιτυχία την επιχείρησή τους ή/και να διευρύνουν το πεδίο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Ο κύριος στόχος των συστημάτων επικύρωσης της μη-τυπικής και της άτυπης μάθησης είναι να καταστήσουν ορατό όλο το εύρος των ικανοτήτων ενός ατόμου επιτρέποντας έτσι την αυτοανάπτυξη και την πρόσβαση σε περαιτέρω εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ

Το έργο "Ενσυναίσθηση Νέων στα Σχολεία (Youth Empathy at Schools) - YES" ήταν μια πρωτοβουλία μιας ομάδας 8 νέων (6 με αναπηρία και 2 χωρίς) που με την υποστήριξη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υλοποιήθηκε για 8 μήνες από τον Οκτώβρη του 2013 ως το Μάη του 2014

Η ομάδα των 8 νέων οργάνωσε και υλοποίησε παρεμβάσεις σε 7 δημοτικά σχολεία της πόλης του Βόλου.

Στις 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απονομής απολυτήριων τίτλων Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου. Στις εξετάσεις της 30ης Μαίου που πραγματοποιήθηκαν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, έλαβαν μέρος 17 γυναίκες Ρομά, οι οποίες κατόρθωσαν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μία δράση του διακρατικού προγράμματος ROM-ACT, που υλοποιείται από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

Δημιουργική Απασχόληση για τα Παιδιά
Διαύγεια

Δημοφιλη

Grid List
 

 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

(Πρόεδρος: Δ. Κότογλου) 

 
  |  
 

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

(Διευθυντής: Γ. Γρηγορίου) 

|

 

 ΠΡΟΓΡΑΜ/ΣΜΟΣ

(Προϊστάμενος: Ν. Αντωνάκης)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ 

(Προϊσταμένη: Μ. Αποστολίδη)

 ΔΙΕΚ

(Προϊσταμένη: Μ. Βούλγαρη)

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ 

(Προϊσταμένη: Κ. Αχμάντ)

ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ

(Προϊσταμένη: Ι. Καπανιάρη)

 ΚΕΝΤΡΑ ΡΟΜΑ  ΚΔΑΠ Erasmus+   ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ  
(ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ)   ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ  
  ΚΗΦΗ      
  ΚΕΔΗΦ      
  ΚΔΑΠ-ΜΕΑ      

Πίνακες καταταξης για 3 θέσεις φυσιοθεραπευτών για το ΚΗΦΗ Βόλου, ΚΗΦΗ Αγριάς και ΚΗΦΗ Αγχιάλου, σύμφωνα με την προκήρυξη υπ' αριθμ. 1668/5-4-2017

Περισσότερα...
OUTSIDER ART-Μη Αναμενόμενη Τέχνη

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου έκθεση τέχνης με δημιουργίες ΑμεΑ, στο Κτίριο «Τσικρίκη»,  Ιάσονος 145 με Γαμβέτα. Την έκθεση διοργανώνει η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και θα παρουσιαστούν δημιουργίες ατόμων με αναπηρίες που απασχολούνται στο ΚΔΑΠμεΑ. Έργα που συγκεντρώθηκαν γιατί αποκαλύπτουν το απροσδόκητο, την προσπάθεια να περιγράψουν με παρόρμηση ψυχικές καταστάσεις, ανησυχίες, σχέσεις, σωματικούς περιορισμούς, να επικοινωνήσουν συναισθήματα, ανάγκες και να μας ξαναθυμίσουν ότι η τέχνη είναι θεραπευτική.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Εθνικά Προγράμματα
Δ Ι Α Υ Γ Ε Ι Α